A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Egy nagy csokitömb nugáttal és egész mogyorókkal

A mai poszt célszerűen egy húsvéti utánlövés is lehetne akár, de az az igazság, hogy nem sikerült hozzá megfelelő alapanyagot szereznem. Az utóbbi hetekben a legtöbb üzletben végigszaladtam a húsvéti különlegességek között, de idén egyik gyártó se tudott levenni a lábamról. Természetesen az összes kommersz cég kicserélte az öntőformát és ontották a szokásos termékeiket nyuszi/tojás/bárány formákban, de ezektől túl sokat ugye nem várhatunk. A nagyoknál ugyan megjelent egy-két újdonság, de pár kivételtől eltekintve valahogy egyik se tudta annyira felkelteni a figyelmememet, hogy beugorhasson a kosaramba. De szerencsére mindig van itthon egy kis tartalék, úgyhogy ezen a héten se esünk kétségbe.

Nemrég volt már szó a Majani termékekről, még ugyanerről a beszerző körútról maradt pár csokoládé, amik mindeképpen említést érdemelnek. Nem volt szándékomban az összes Majani terméket felvásárolni egy alkalom alatt, hiszen a pénztárcám nekem is véges, de amikor megláttam a 100 grammos egész mogyorós csokoládét, rögtön számban éreztem a Ragusa feledhetetlen ízét...

...és igen, nem voltam elég erős. Dilemmáztam, hogy a kosárból mit szelektáljak ki, de a húsvéti tojások kellettek ez nem vitás, a cremino-k a szívem csücskei, az egyik kedvenc csokoládémra emlékeztető terméket meg bolond lennék kihagyni, adtam egy esélyt a Majani Gran Savoia-nak, hogy a jónál tudnak-e jobbat. A csomagoláson látható szöveg mindenesetre mindenképpen bíztató volt: "egy nagy tömb csokoládé mogyorós nugáttal és egész mogyorókkal". Egy mondatba sűrítve a lényeg ..

A csokoládé tömb csomagolása elegáns, kecsegtető véleményem szerint. Mérete becsapós, a 12x4x2 cm nagyságú tömb nem kevesebb, mint 100 gramm, pedig hirtelen ránézésre én kisebbnek tippeltem volna. Az arany fóliából kihámozva a terméket egy sima felületű enyhén sötét barna színű, nagy egész szemű mogyorókat tartalmazó tömböt érezhetünk. Az érzés szó az illatára értendő jelen esetben, bár a csoki textúrája is igen kecsegtető, de a kellemes csokoládé illat mindent felülmúl, leginkább a Nutellára emlékeztet. Hmmm... Isteni! (nincs jobb szó rá). A mogyoró 46%-ot foglal el a csokoládé tömbből. A csokoládé, pontosabban a gianduja nagyon szép színű. Állaga nagyon krémes, könnyen olvad, és szépen, egyenletesen terjed a szájban az íze.

Talán egy apró kritikai megjegyzésem lenne, ami úgy tűnik már-már a Majani termékek sajátosságának is tekinthető: ez a csoki is borzasztó könnyen olvad az ember kezében. Miután az ember letör egy kockát, mire körbeforgatná a kezében, hogy megcsodálja és megszámolja a várható mogyoródarabok számát, már látható és érezhető is, ahogy szépen kezd kicsúszni a darabka az ujjak közül. Nem vészes persze, egy gyors törés után néhány másodperc alatt el lehet jutni a szájig nagyobb maszatolás nélkül, de ezt az árkategóriát azért néha szívesebben nyammognám falatonként ...

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 1290 Ft/100g (Chocoland
Mammut I.) - Ha nem is jobb, de van olyan jó, mint a Ragusa

Címkék: csokoládé olaszorszag majani gran savoia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr462830135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása