A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

TUC ennél édesebbet?

Sokan szeretik az édes-savanyú, mézes-mustáros, édes-sós kombinációkat. Nézzük, milyen az alpesi tejcsokoládé-sós TUC keksz összeállítás. Merész, ugye?

Valószínűleg egyik terméket se kell bemutatnom, bár furcsa módon a TUCot csak egészen későn, talán idén nyáron kóstoltam először. Biztos a nagyon béna reklám miatt, de valahogy nem éreztem, hogy ez valami kihagyhatatlan dolog lenne. Mígnem egy barkácsáruházban a pénztár sorában nem volt más, akkor jött a kóstoló. Meglepő módon egész jó volt, bár a következő, amit már nem az éhenhalás szélén próbáltam, már azért jóval lassabban fogyott el :-)

A Milkát meg nyilván nem kell bemutatni, pláne ezen a blogon, talán az is ismert, hogy nem nagyon rajongok érte. Ezért amikor megláttam a Milka TUC táblát, először fintorogtam, de izgalmasnak ígérkezett ez az újdonság, nekem pedig már szükségem volt egy kis változatosságra. A fintorgás megmaradt amikor otthon észrevettem, hogy az ízesítésen kívül van még egy újítás:papir_1.jpg csak 87 grammot nyom a tábla a szokásos 100 gramm helyett. Ez még merészebb, ugye? De mielőtt felhördülnétek, hogy "már megint egy termék, aminek trükkösen emelik az árát" , azért érdemes egy picit utánaszámolni: a tábla szabvány méretű, csak a keksz könnyebb, mint a tömör csokoládé. Legalábbis remélem, hogy csak ez az oka a súly különbségnek, és a legközelebbi táblánál nem fog a Kraft ezzel tréfálkozni.

csoki.jpg

A tábla formája amúgy egészen speciális, a kockái nagyobbak, mint a közönséges Milka tábláké, aminek természetesen a keksz nagysága az oka. Küllemét tekintve amúgy kimondottan tetszetős a csokoládé tábla a mindkét oldalon két-két sor keksz sorral. Nekem tetszik, olyan, mint egy festmény, mármint nem olyan szép, hanem mintha be lenne keretezve a TUC mini sós falat, az pedig már csak a slussz poén, hogy nem csak a tábla tetejébe vannak illesztve a ropogós kekszek, hanem az aljába is süllyesztettek ugyanannyit. De amúgy ez úgy tűnik mindenkit másra emlékeztet, férjem szerint kétoldalas nyomtatott áramköri lapka ICkkel (no comment).

Amúgy alül és felül nem is pont ugyanolyan, ez főleg akkor derül ki, ha letörünk egy kockát. A tetején lévő szemek ugyanis könnyen lepotyognak, túl gyenge a csokiragasztó, de az alján stabilak, mert az nem keretezett, hanem beleépített, úgyhogy végeredményben építészetileg hagy kivetni valót maga után a tábla :-)

Törés után jöhet a kóstolás és a meglepetés. Hiszitek vagy sem, de a sós keksz és a tejcsokoládé összhangban vannak, a kettő együtt tényleg jó. Élvezet kóstolgatni az izgalmas keksz - csoki - keksz szendvics falatokat. Amúgy ez is csak megerősíti a gyanut, hogy a ropogós keksz és krémes csokoládé kombináció mindig nyerő (lásd Pilóta, Oreo stb.). Itt is kicsit enyhíti a "basszus, egy egész táblás csokit harapdálok" érzést (bűntudatot), az ember sokkal gyorsabban töröget, harapdálgat le egy-egy falatkát (na meg talán kalória tekintetében is messze van a tömény csokoládétól).

A forma mellett az ízek is rendben vannak, de nagy meglepetésre ne számítson senki. Külön-külön semmi érdekes, a csokoládéban a megszokott alpesi íz köszön vissza, a TUCot talán valami nagyobb rajongó tudná pontosan azonosítani, de tény, hogy valami hasonló.  A csokoládé könnyen olvad és a ropogós sós kis keksz íze a dominánsabb, nekem így nagyon bejön. Épp amiért a Milkát nem szeretem annyira, hogy túl édes, na ez most orvosolva lett számomra, az intenzív édes ízt csillapítja a sós keksz.

Egy ideje már kezdem aggódva nézni, hogy a Milka nagyon ráált arra, hogy időröl-időre kijön különféle új termékekkel, amelyekben a fantázia nagyjából annyi, hogy a táblába beleszórnak valami nem odavalót (popcorn, Oreo, Smarties stb.). De tény, hogy ez bejött, ez egy igazán finom és sikeres innováció a Milkától. Bár nekem kicsit már unalmas az alpesi íze, lehetne a ritkán kiadott étcsokoládés változattal kombinálni inkább.

Energiatartalom: 525kcal/100g
Ára: 285 Ft/87g (Chocoland Mammut I.) –  Ha rád tör az éhség kíváncsiság

Címkék: ausztria keksz milka tuc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr534853612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása