Philadelphia: Mennyei finomság?
Amikor először hallottam erről a csokis krémről, rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Már a lila doboz láttán tudtam, hogy nekem erről véleményt kell majd írnom :-) Külföldre járó ismerőseimnek szóltam, hogy hozzanak nekem egy dobozzal, és nem is kellett sokat várnom, a szállítmány pár hét múlva meg is érkezett. Kaptam ajándékba a 175 grammos kiszerelés mellé egy pálcikával teli tunkolóst is (ilyen nálunk a karaván sajtosban van/volt). A két márka ötvözetét elsőre nehéz elképzelni, de a képen is látni a javasolt felhasználási módot, normál esetben kenyérre illene kenni. Persze reméltem, hogy akkor kiskanállal is lehet enni, mint a Nutellát...
A normál Philadelphia krémsajt már régóta kapható itthon. Sőt, vannak ízesített változatai (uborkás, zöldfűszeres) is, amik szerintem tényleg finomak. De édes sajtos még nincs itthon semmilyen márkában sem. Önmagában az ízkombinációval nincs gond, sőt, kimondottan szeretem a sajtos süteményeket, sajttortákat, nade kenyérre kenve, az furán hangzik.
A csomagolás egyébként nagyon mutatós. Ovális tál a jellegzetes lila színnel, ha a fedelet eltávolítjuk természetesen egy ezüst védőfóliával le van zárva hermetikusan.
A fóliát lehúzva nagyon erős a csokoládé illata, nagyon hasonlít a pudingokéra. Nagyon krémes az állaga, igazából ezt is egy tipikus csokoládé pudinghoz tudnám a legjobban hasonlítani (valahol félúton a vaj és a puding között). Első ízleléskor kellemes csokoládé ízt lehet érezni, (de bevallom, ha csukott szemmel kóstolnám, meg nem mondanám, hogy ez Milka) de röviddel ezután, egy savanykás íz lesz az uralkodó. Persze nem valamiféle intenzív citromos ízre kell gondolni, csak annyira, amennyire az egy sajttól elvárható.
Személy szerint én egy kicsit csalódott vagyok a termékkel kapcsolatban. Amennyire tetszetős volt a fotók alapján, annyira nagy csalódás az ízlelés után. Nem nagyon találom a helyét, mert kenyérre nem kenném, csoki és kenyér nálam valahogy nem jön össze. A Nutella mégis nyerő nálam, azt ugyanis eszem ágába se jutna kenyérre kenni, az jöhet úgy magában, palacsintába stb.. Ennek a krémnek viszont nem jött be ez a menekülőút sem, a vajas ízvilága miatt önmagában nem fogyasztható. Mivel nem igazán ízlett azt találtam ki, hogy valamilyen sütibe felhasználhatom (ha az sikeres lesz , majd posztolom :-), úgyhogy kárba azért nem fog menni. Maga a csokoládés sajt sem igazán innovatív és izgalmas, hiszen itthon a mese sajt már a ’70-es években is kapható volt. Az is megosztotta a társadalmat, erről bővebben lehet olvasni a retro gastro oldalán. Szerintem ez a termék is hasonlóan fog járni, pár rajongója lesz, de ez kevés lesz ahhoz, hogy sokáig a piacon tudjon maradni ez a csokis krém.
Energiatartalom: 295 kcal/100g
Ára: ?/175g – Milka Philadelphia olyan, mint egy savanykásabb, friss csoki-mousse vagy mint egy natúr sajtkrém kakaóporral összekeverve