A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Tejkrémmel töltött macik - hát nem zabálnivaló?

Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri a Lindt Arany Nyuszit, és az is valószínű, hogy sokkal kevesebben látták, és még kevesebben kóstolták a nyuszi egyik legjobb barátját, a Lindt Arany Macit.
A mosolygós kis mackótestvérbarát ugyanolyan sikereknek örvend, mint a nyuszi, létezik belőle több méret és ízvariáció. Egy tálcán 10 x 10 grammnyi kicsi mackó van. Ezek az aranymedvék kiválóak mikuláscsomag tölteléknek (bár tény, hogy ha valaki kényszerből ad ilyet, pláne anonim módon, akkor a dió és a francia drazsé jóval olcsóbb :-). Nem túl nagyok egyébként az állatkák, úgyhogy ideálisak lehetnek adventi táblába is.

A forma mellett azért másban is különböznek a brumik a standard nyusziktól, ugyanis ezek nem csak egyszerű üreges tejcsokoládék, hanem tejkrémmel vannak töltve. nyaaami…

Lássuk a medvét

Amint az arany sztaniolból kicsomagoltam a macigyereket máris éreztem a kellemes édeskés illatot.  A macifejet leharapva nagyon erős vanília illat csapta meg az orromat. Nem szabad azonban sokáig gyönyörködni az illatban, ugyanis a tejcsokoládé nagyon lágy, a vékony burkolat szinte azonnal olvadni kezdett a számban és a kezemben is…

Az érdemi rész természetesen a középső fehér krémben van, és azt hiszem nem meglepő ha azt mondom, hogy az nem más, mint egy kis tejkrém és egy csipetni (hm… talán inkább kettő) vanília. Ami nagyon édes, de nagyon finom. Már így ránézésre is nehéz lenne letagadni a hasonlóságot a Kinder szelettel, de szerintem nem is kell, nyugodtan megállja a helyét mellette. Ha valakinek bejött az az ízvilág, az feltétlenül kóstolja meg ezt is, az alapkoncepció hasonló, csak egy kicsit jobban kidolgozva, és persze az ennek megfelelő felárral. De ugye most jön az, amit az utóbbi hetekben már annyiszor leírtam, hogy itt se abban gondolkodjunk, hogy kibontjuk a csomagot és oda se figyelve félkézzel bemajszoljuk az egész csomagot, érdemes minden egyes falatot kiélvezni.

Összességében természetesen most sem csalódhattunk a Lindt minőségben, és még arra sem lehet panasz, hogy nem érnek minket meglepetések. A tejcsokoládé burkolat ugyanis teljesen más, mint amit az üreges nyuszin/macin megszoktunk, sokkal édesebb, világosabb, lágyabb.

Igazából már csak egy kérdésem maradt: azt tudom, hogy húsvétkor miért van a nyuszi csoki, de hogy a karácsony és mikulás közeledtével hogy kerül elő mindig a mackó???

Energiatartalom: 571 kcal/100g
Ára: 1690 Ft/100g (
Chocoland Mammut I.) - Nem kell túl bonyolult ízvilágra számítani, finom tejcsokoládé és még finomabb tejes töltelék. Egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan fogy.

Címkék: karácsony mikulás csokoládé svájc lindt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr43371072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása