Vendégposzt Boritól és Ágitól
Engem nem zavar, hogy eredetileg nem a mi ünnepünk, sőt, legszívesebben indítványoznám, hogy az egész világ minden egyes ország ünnepeit tartsa meg. Nyilván sok politikai és vallási kérdést vetne fel, azon túl, hogy - ahogy a Wikipédián nézem - nem sok munkanap maradna. De addig is, világbékén innen, itt van nekünk például ez a Halloween, ami tök jó alkalom csínyre és csokira.
Amíg a nővérem (a kopapirstb.blogspot.hu szerzője) minden alkalomra, legyen az családi esemény vagy szimpla szerda délután, új képeslappal áll elő, én az ünnepi süti- és tortamanufaktúrát üzemeltetem.
A hétvégén koprodukcióban készítettük el a lenti cupcake-eket. Lettek hozzá papírdíszek és dobozkák is, meg minden. Így ajándéknak is menőbb. Jól néznek ki, nem?
Hozzávalók
- 300 gramm liszt
- 150 gramm cukor
- 3 tojás
- 1 cs. sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 cs. vaníliás cukor (persze igazi vaníliával jobb)
- 2-3 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 80 gramm étcsoki
A mascarponés krémhez:
- 250 gramm mascarpone
- 1 doboz Philadelphia sajtkrém
- 100 gramm vaj
- 200 gramm porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- ½ citrom héja és leve
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőt előkészítjük: beletesszük a muffinpapírokat.
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.
A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)
Az összetevőket egy habüstben robotgéppel felverjük. Habzsákba tesszük és kezdődhet a móka: a cupcake-ek díszítése!
Ezután adhatunk hozzá ételfestéket. Tegyük kisebb tálakba az „adagokat”, mielőtt egy-egy színt kikeverünk. Gumikesztyű, kötény használata nem árt ;-)
Fondant
A fondant pillecukorból készült. Találtunk fehér színű Haribosat.
100 gramm fehér pillecukor és 200 gramm porcukor kell hozzá, plusz némi víz.
A pillecukrot kivajazott tűzálló edényben, kb. 2 perc alatt mikróban megolvasztjuk. (1/2 percenként ránézünk, megkeverjük – szerintem ez a legjobb rész az egészben)
Ha teljesen felolvadt, hozzáadunk 2 evőkanál vizet és a cukor felét, majd elkezdjük keverni/gyúrni. Folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, és további 3-4 evőkanál vizet, amíg szép, nyújtható „tésztát” nem kapunk. Ezt is ugyanúgy tudjuk színezni, mint a krémet. Használtunk még tortaszórót és gumicukrot a díszítéshez.
Chocologia vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában valamilyen édességről alkotott véleményed vagy saját magad elkészített csokoládés recepted, küldd el a chocologia.blog@gmail.com címre, és publikálom.Vendégposzt szabályzat: A poszt egy termékről (csokoládé, keksz, esetleg cukorka...) vagy egy konkrét receptről (amiben van csokoládé) szóljon, kb. 1.000-2.000 karakteres legyen, lehetőleg saját fotókkal illusztrálva (ha a kép az internetről származik, jelöljétek meg a forrást).
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.
A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)
Mascarponés krém
250 gramm mascarpone
1 doboz Philadelphia sajtkrém
100 gramm vaj
200 gramm porcukor
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom héja és leve
Az összetevőket egy habüstben robotgéppel felverjük. Habzsákba tesszük és kezdődhet a móka: a cupcake-ek díszítése!
Ezután adhatunk hozzá ételfestéket. Tegyük kisebb tálakba az „adagokat”, mielőtt egy-egy színt kikeverünk. Gumikesztyű, kötény használata nem árt;)
Fondant
A fondant pillecukorból készült. Találtunk fehér színű Haribósat.
100 gramm fehér pillecukor és 200 gramm porcukor kell hozzá, plusz némi víz.
A pillecukrot kivajazott tűzálló edényben, kb. 2 perc alatt mikróban megolvasztjuk. (1/2 percenként ránézünk, megkeverjük – szerintem ez a legjobb rész az egészben) - See more at: http://www.kopapirstb.blogspot.hu/#sthash.fSPvCr3u.dpuf
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.
A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)
Mascarponés krém - See more at: http://www.kopapirstb.blogspot.hu/#sthash.fSPvCr3u.dpuf
A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.
A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)
Mascarponés krém
250 gramm mascarpone
1 doboz Philadelphia sajtkrém
100 gramm vaj
200 gramm porcukor
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom héja és leve
Az összetevőket egy habüstben robotgéppel felverjük. Habzsákba tesszük és kezdődhet a móka: a cupcake-ek díszítése!
Ezután adhatunk hozzá ételfestéket. Tegyük kisebb tálakba az „adagokat”, mielőtt egy-egy színt kikeverünk. Gumikesztyű, kötény használata nem árt;)
Fondant
A fondant pillecukorból készült. Találtunk fehér színű Haribósat.
100 gramm fehér pillecukor és 200 gramm porcukor kell hozzá, plusz némi víz.
A pillecukrot kivajazott tűzálló edényben, kb. 2 perc alatt mikróban megolvasztjuk. (1/2 percenként ránézünk, megkeverjük – szerintem ez a legjobb rész az egészben) - See more at: http://www.kopapirstb.blogspot.hu/#sthash.fSPvCr3u.dpuf