A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Értékes svájci csokoládé

A héten egy igazán flancos csokoládéról fogok írni. Gyártója egy svájci cég, aki az arany tömbökre, alkoholra és szivarra specializálódott, és valóban, minden vele kapcsolatos helyen kézzelfogható az elegancia, a www.goldkenn.com is meglehetősen mutatósra sikeredett. Feltétlenül nézzétek meg! Az intro egy magas színvonalú és árkategóriájú terméket sejtett, a jó és rossz hír az, hogy mindkettő igaz :-). A cég legismertebb terméke az aranyrúd formájú csoki, amely szerintem kiváló ajándék  lehet születésnapra, évfordulóra…

Az aranytömb, amúgy egy svájci tejcsokoládé mogyoródarabokkal, arany áron. Ezeken kívül még szivar küllemű mogyorókrémes desszertjük (olyasmi, mint a Bonbonetti) és alkoholos táblás csokijuk is van, mindösszesen 10 féle ízesítésben kapható, ezekről bővebb információt lehet találni a cég honlapján.

Grand Marnier

A csokoládé kartondoboza ugyanazt a stílusjegyet hordozza magán, mint a narancslikőr üvege. A kartont kinyitva, és az arany fóliát eltávolítva, egy kellemes meglepetés ért, tényleg nem spórolták ki belőle az alkoholt :-) Egy vékony csokoládé rétegen helyezkedik el 8 nagy "buborék", hasonlóan, mint Lindt alkoholos tábláknál. Kezdetben önmagában kóstoltam meg a vékony csokoládé lábazatot, kellemes az íze és krémes, anélkül, hogy túlságosan édes lenne.

Amikor leharaptam a csokoládé kapszula felét, fogam alatt elkezdett ropogni a cukor (szerintem ez tartja az alkoholt távol a csokoládétól). Harapáskor arra is figyelni kell, hogy az ital a szánkba kerüljön és ne a ruhánkra, a benne lévő folyadék ugyanis szó szerint folyékony, így itt nem igazán javasolt a sokak által kedvelt félbeharapdálás, lassanként elmajszolgatás módszer. Csokikocka szájba be, és ott folytatni a műveletet.

A cukorkása szerencsére nem szívta fel az összes alkoholt. Ez utóbbi illata és íze elég erős, de összességében a tejcsokoládé (37%) és kesernyés likőr (7,5%) íze nagyon jól harmonizál, bár engem egy kicsit zavart a ropogós alkoholkása. Összességében nem volt rossz, de nem lesz a kedvencem, mondjuk ez már csak azért sem meglepő, mert nem vagyok nagy alkoholoscsoki fan. Viszont ajándékötletként mindenképpen megjegyzem, ha már nagyon unjuk a szokásos bort/pezsgőt, akkor egy nagyon klassz és elegáns ajándék lehet szerintem.

Egy hónapja már említettem a Verpoortenes posztomban, hogy nem vagyok nagy alkohol rajongó, mégis újra egy alkoholos csoki került a kezem ügyébe. De ez véletlen srácok, higgyétek el :-) Csak hát egyre nehezebb nekem olyat ajándékozni, ami újdonságként hat...
 
Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 1690 Ft/110g (Chocoland Mammut I.) - Eddig se volt titok, hogy chocoholista vagyok, remélhetőleg nem indulok el az alkoholist-lejtőn ;-)

Címkék: alkohol tej csokoládé grand marnier

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr704477511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása