A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

27.
március

Verpoorten

Bon Viki  |  1 komment

Ei mi a kő!

Számtalan tojáslikőr receptet lehet találni a neten, de erős a gyanúm, hogy házilag nem lehet elkészíteni a Verpoorten tojáslikőrt. A cégalapító Eugene Verpoorten és családja 1876-tól máig (öt generáción át) a világ legkelendőbb tojáslikőrjét készítik Németországban. 136 éve a likőr receptje semmit sem változott. Persze ez nem azt jelenti, hogy a Verpoorten család fedezte fel a tojáslikőrt, ugyanis már a XVII. században a bennszülött népek nagy előszeretettel fogyasztottak egy ahhoz nagyon hasonló meleg italt.

"Ei, Ei, Ei VERPOORTEN ...."

Az 1960-as években ezzel a reklám szlogennel hasítottak a tévében :-)
Azóta a reklám-spot modernizálódott, de a szlogen mit se változott:



 

Most, hogy hamarosan itt a húsvét (április 8.) az üzletekben már találni nyuszis, bárányos, tojásos csokikat, de semmi újdonság. Sima üreges tejcsokik, a drágább árkategóriás márkák is ugyanazokkal a termékekkel rukkoltak elő, mint tavaly, csak esetleg a csomagoláson újítottak kicsit.

Több éve nézegettem már az édességüzletek polcain a Verpoorten termékcsaládot, de eddig közelebbi kapcsolatba nem kerültünk. Ez részben annak is köszönhető, hogy a márka nem kapható az évnek bármely szakában. Mivel minőségi termékről van szó, a gyártók nagyon odafigyelnek, hogy a tojáslikőrös bonbonok jó minőségbe kerüljenek a fogyasztókhoz, ezért április-szeptember között nem szállítják a termékeket a viszonteladók és a fogyasztók számára. Szóval a minőséggel biztos nem lesz gond, ettől soha nem is féltem, inkább csak azért nem vettem régen, mert nem vagyok oda az alkoholért, sem az alkoholos csokiért. De gondoltam, most veszély nélkül megkóstolhatom, mert ha esetleg nem ízlik, majd jó lesz a locsolóknak. Egyébként a tojáslikőrrel sem vagyok túl nagy barátságban, úgyhogy innen lesz szép győzni... De hát mégiscsak nagyon szép a csomagolás, és végre egy márka, amivel még sose találkoztam.

Desszert és zacskós kiszerelésben is lehet kapni ezeket az alkoholos nyalánkságokat. Ezek a kis tojáslikőrös tojások tej- és étcsokoládé burokban is megtalálhatók. Mivel általában azt jobban szeretem, ezért a tejcsokoládést választottam, ennek kakaótartalma 35%. A zacsit kinyitva nagyon erős édeskés alkohol illat áramlik ki. Persze ez nem is olyan különleges, mivel tejcsokoládé 55,2%, a tojáslikőr 44,8% (biztos azért ügyeltek ennyire precízen, hogy nehogy csokoládés likőr legyen a likőrös csokiból :). A zacsi egyébként 110 gramm, ez 18 szem tojást jelent. A csoki csomagolása hasonló, mint a szaloncukoré, ugyanúgy kell kibontani is (ha finom lesz, karácsonykor ez lesz a fán, a tojáslikőr íze a karácsonyhoz is illik).

A külsőről továbblépve, a falatnyi tojás illata a Mon Chéri illatára emlékeztet, ez jó, mert azt speciel szeretem. Ahogy már említettem, nem vagyok nagy tojáslikőr fogyasztó, így nem nagyon tudom hova pozicionálni a tölteléket, de a márkát ismerve biztos nem fog csalódást okozni senkinek. Meglepően erős alkoholos aromája van egyébként, mondjuk én speciel a tojáslikőrben a tojást nem éreztem ki külön. A krém állaga a képen jól látható, nem folyik, mint azt az alkoholos csokiktól megszokhattuk, hanem sokkal inkább vajas állagú. És persze a csokoládéről se feledkezzünk meg, kellemes ízű alpesi tejcsokoládé. Semmi különös, de nem is rontja el az összhatást, úgyhogy szerintem jó választás.

Energiatartalom: 512 kcal/100g
Ára: 1390 Ft/110g (Chocoland Mammut I.) - A tyúk és a tojás ül az pszichológiai rendelő várótermében. Nyílik az ajtó, kijön az asszisztensnő, rájuk néz.
- Melyikük volt előbb?   (egyik kedvencem)

Címkék: németország csokoládé tojáslikőr verpoorten

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr304323777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2012.03.29. 16:17:42

ha nem ismerném a terméket, akkor - a reklám alapján - biztos, hogy messze elkerülném... tucatreklám ordító klisékkel és ezerszer látott képsorokkal! létezik keserű csokis verzióban is, az az alkohollal együtt eléggé üt! mondjuk egész évben azért nem nyomnám, de húsvétkor jöhet!!!
süti beállítások módosítása