A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Ha kicsi a tojás, add annál nagyobb szeretettel

Április elejét írunk, ami azt jelenti, hogy az édességipar gőzerővel készül a húsvéti vegetáriánus tojásokra (najó, tejcsoki esetén csak lakto-vega :).
Tavaly sokkal korábban (április 4.) jött a Húsvét, talán az ünnep időzítésével mindenki az éppen induló chocologia blogot ünnepelte (igen, március 31-én lettünk egy évesek :)

Majani tojások

Minden évben a nagyobb ünnepekkor a sajtóban felhívják a figyelmünket, hogy lehetőleg csak igazi csokoládét vegyünk a gyerekeknek, és lehetőség szerint ezen belül is csak jó minőségűt. Gondolom ez idén sem lesz másképpen, biztos lesz majd néhány termék, amelyektől próbálnak majd óva inteni minket, és valószínűleg lesz majd jópár cég, amelyek terméke kiváló lesz (ami persze az áron is látszódni fog).

A Majani tojások  természetesen az utóbbiak közé sorolandók.  Az olasz csokoládégyártó meglehetősen hosszú múlttal rendelkezik, hiszen már 1796-ban megkezdte pályafutását Bolognában (de a történetükben nem merülünk el mélyebben, mert ők is egyike azoknak a cégeknek, amelyek megérdemelnek egy külön posztot).

A tojások első ránézésre semmi különlegességet, kuriózumot nem tartogatnak, minden évben láthatunk hasonló színes, csili-vili mintás kis tojásokat. A csomagolás alapszíne szerteágazó: ezüst alapon ciklámen és kék kis tavaszi virágok, vagy zöld alapon fehér virágok, vagy éppen lila alapon sárga és kék virágok. A színekben egyébként nem érdemes túl sok logikát keresni, a lényeg csak annyi, hogy a fehér virág étcsokoládét, míg a színes virág minták fehér csokoládét rejtenek.

Narancsos étcsokoládé tojás

Kezdjük is egy étcsokoládés példánnyal. A tojás igen apró, kb. 2 cm magas, súlya pedig 8 gramm. Méretéhez képest azonban meglehetősen intenzív élményeket tartogat számunkra, a sztaniolt megbontva hamar eljutott az orromhoz a kellemes kakaó illata, ami leginkább a pörkölt dió és a forró csokoládé egyvelegére emlékeztetett. A tojás elvileg tömör, de a formába öntéskor levegő jutott szinte minden szembe, így elég nagy légbuborékok alakultak ki, miként az a képen is látható (egy minőségi terméktől azért elvárnánk egy minőségi technológiát is). Persze ez csak a kukacoskodók számára érdekes, az élvezeti értéket nem befolyásolja különösebben.

Térjünk is rá inkább az ízvilágra. Az ehhez vezető út meglehetősen kellemes, a tojás könnyen átharapható, és hamar elolvad a szájban. A csokoládé kb. 60%-os kakaótartalommal bír, nagyon kellemes az íze (legalábbis számomra kimondottan ideális ez a kakaótartalom, mivel nem szeretem a túl erős étcsokolás ízvilágot). A narancsos aroma szerencsére inkább ízében mutatkozik, mint illatában, nincs az embernek karácsonyi hangulata. Ami nagyon tetszett, hogy apró kis narancsdarabokkal is találkozhatunk benne, amelyek ugyan szabad szemmel alig láthatóak, de kóstoláskor érezhetően ropognak a szemcsék a fogak között.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 100 Ft/8g (Chocoland ) - méretre ugyan nem túl nagyok, de a minőségi csokoládék kedvelői számára így is csodálatos kis élvezetet nyújtanak

Cseresznyés fehér csokoládés tojás

A fehér csokoládé nem tartozik a kedvenceim közé, de kiváncsivá tett az összetevők között megjelenő cseresznye. Kibontás után a fehér kis tojás azonnal vanília illattal vonja körbe magát. A cseresznye szemcsék miatt elsőnek a fürjtojás jutott eszembe róla. Ennek az lehet az oka, hogy a tojás se nem hófehér, se nem kellemesen sárgás vaníliás színű, hanem olyan mályvás árnyalatú, ahogy a cserkó megszínezte az alapanyagot. Fehér csokival ugye nehéz nyerni, és a várakozásoknak nagyjából ez is megfelel, az alap íze édes tejpor, amit szerencsére a cseresznye pikánssá tesz. Elsőként a Ritter Sport limitált szériás joghurtos-gyümölcsös csokoládéi jutottak eszembe, és ahogy egy régebbi posztban említettem is, nekem ezek a joghurtos émelyítő ízek túl természetellenesek. A csokoládé egyébként sima és selymes, természetesen ez még jobban olvad, mint az étcsokis.

Tehát ha valaki tényleg minőségi csokoládét szeretne adni szeretteinek, és nem bánja az ezzel járó valamivel magasabb árat, akkor azért lehet találni megfelelő termékeket. Köztük a Majanit is tudom ajánlani, bár néhány termékük az én ízlésemnek nem éppen kedves, de mindenképpen minőségi alapanyagokból előállított minőségi csokoládékat készítenek. Amit én egyébként a legjobban hiányoltam a Majani húsvéti kínálatából, az az, hogy nincs nekik nyuszijuk, bárányuk, csibéjük, csak tojásuk :-(

Vagy ez csak nekem hiányzik? Mit szeretsz jobban: tojás, nyuszi, csirke vagy bárány?

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 100 Ft/8g (Chocoland
Mammut I.) - szerintem minden gyerek szereti a kis csokoládékat. Érdemes egy-két szemet elrejteni a nyuszi mellé

Címkék: húsvét olaszország csokoládé majani

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr742785414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ERa847 2011.04.05. 13:45:24

Boldog 1 ÉVES szülinapot!!!:)
Gratulálok a chocologia bloghoz.
Csak így tovább!!!! Szívesen olvasom a cikkeket és egyre jobban ki vagyok képezve a csokikból:)

Isti818 2011.04.07. 13:07:57

Gratu a szülinaphoz! :)
És decemberben mi lesz? Mikulásuk sem lesz?
Nyuszi az kell.
Bár a bari a legjobb!

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2011.04.07. 13:21:38

...sokat, boldogat!!!
a külcsín mindegy, a belbecs a lényeg, szóval felőlem jelöletlen csomagolásban, formátlan tömbökben is jöhet a csokoládé, csak minőségi legyen...

Szakács Szilvi 2011.04.29. 12:22:03

Végre megkóstoltam az említett csokihímeskéket!
Ugyanazokat a jegyeket véltem bennük felfedezni, melyeket említettél.
Nekem a keserűcsokisban a szemcsés állag kimondottan tetszett, a fehér meg a cseresznye miatt jött be. Örülök, hogy ezeket ajándékoztam
a gyerekeknek és nem mérgeztem őket vacak, ipari hamisítványokkal.
És ami a nyuszikat, tojásokat, báránykákat és csibéket illeti: minden jöhet, csak a nyuszi nem!!!!!!! Szerintem a nyuszinak semmi köze sincs a húsvéthoz.
süti beállítások módosítása