A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Az édes légitársaság

A Starbrook-Airlines, belga csokoládé és művészet szárnyalása 1998-ra vezethető vissza, amikor Patrick Gilis és Jaak de Koninck belga festő egy nagyot mert álmodni, és piacra dobták a retro stílusú csomagolásban lévő minőségi, 100% kakaóvaj alapú belga csokoládékat. Ezek különlegessége egyrészt a magas minőség (mindegyikük mesterséges színezék és tartósítószer mentes), illetve a külső, hiszen az összes édesség csomagolásán stewardessek, pilóták és a korai 50-es évek repülőgépei láthatók.

Nekik köszönhetően mára már nincs szükségünk se seprűnyélre, se repülőjegyre, se fűre, hogy a felhők felett érezhessük magunkat. Elég egy falat a belga csokiból, és indulhatunk is felfedező utunkra.

Hölgyeim és Uraim, itt a kapitány beszél! Köszöntjük Önöket a Starbrook-Airlines járatának fedélzetén. A repülési idő előreláthatólag 2 óra 10 perc lesz. A milk & coffee szigeten az idő kellemes, süt a Nap, így garantált kikapcsolódást jelent majd az itthoni szürke borongós tavaszhoz képest. Hölgyeim és Uraim, hamarosan felszállunk, magam és a személyzet nevében kellemes utazást kívánok, kérem kapcsolják be a biztonsági öveiket, és a csengőszóig ne hagyják el a helyeiket.. lágyan hátrasüppedhetünk ülésünkbe, és megismerkedhetünk a milk & coffee (kávé krémmel töltött tejcsokoládé) 75 grammos kis csokoládérúddal.

Milk & coffee

Már egy teljes posztot szenteltünk neki, de engedtessék meg, hogy egy kicsit itt is ömlengjünk a külcsínen. Már első látásra is magával ragadó, a csomagolás teljesen különbözik a hagyományos, kissé konzervatív csokoládé piacon jelenleg megszokottól, amelyek esetében érezhető, hogy marketinges csoportok izzadtak át éjszakákat, hogy létrehozzák a tökéletes, eladásra optimalizált színt, formát, betűtípust... Itt csak(?) egy egyszerű, matt csomagolást látunk, amelyen egy kissé megfáradt légikisasszony látható az 50-es évekből (vagy inkább egy légikisasszony álom, első ránézésre a hölgy bőven túlteljesíti a 90-60-90-es paramétersort). Maga a csokoládé formája nem rejt különösebb meglepetést, a csomagot kibontva, 6 kis cikkely tárul elénk, mindegyik tetején sugár formában vésett mintával.

Maga a csokoládé minőséginek mondható, ha a kakaótartalmat vesszük figyelembe, hiszen minimum 33%-nak van megjelölve (ugye tejcsokoládéról beszélünk), és tényleg nagyon finom kellemes a külső csokiburok, még magában is. A krém nagyon édes, de a kávé íze kompenzálja ezt. Ez utóbbi egyébként egyáltalán nem erőltetett, ha valaki szigorúan a mellbevágó és szívfelpörgető kávé zamatot kívánja, akkor talál ennél sokkal erősebbet is. Éppenhogy lágy, kellemes segédként jelenik csak meg az egyébként is ízletes töltelék mellett.

Energiatartalom: ~530 kcal/100g
Ára: 580 Ft/75g (Csoki sziget) - a csomagolás igazán eredeti, az íze is érdekes, de hazudnék ha azt mondanám, hogy égen-földön nem ettem még finomabb kávés csokit

Dark & crunchy hazelnut

Kérem üljenek vissza a helyükre, csatolják be a biztonsági öveiket, és állítsák egyenesbe az üléseiket. Újabb felszállás következik, a dark & crunchy hazelnut (étcsokoládé ropogós mogyorókrémmel) felé invitálom Önöket, amelynek külső paraméterei megegyeznek az előzővel.

Az ábrán egy szőke pilóta hölgy látható akvarellként  megfestve (nem, nem stewardess, jól látható az elegáns öltözék és a szükséges rangjelzések). A külső csokoládé burok a minimum 58%-os kakaó szárazanyag tartalomnak megfelelően szép sötét barna, mindenképpen megérdemli a fantázianevét. Az íze ehhez képest meglepetés, mikor már felkészülünk a kakaótartalomhoz illő fogadtatásra, kiderül, hogy (számomra kellemes módon) étcsokoládétól szokatlanul, igazán puha és lágy, kellemesen olvad a szájban. Az első falat után a levegőbe emelkedhetünk. A belső krém ebben is nagyon édes, itt azonban nem a kávé íze, hanem a külső étcsokoládé burok biztosítja számunkra a harmóniát. Mielőtt azonban elmerülnénk a felhőtlen élvezetben, néha meg-megrázkódik a gép, ahogy a csomagoláson is ígérték, fogunk alatt érezhetjük a ropogós mogyorószemeket. Természetesen nem egész mogyoróról van szó, ez már csak a méret miatt sem lenne kivitelezhető, na meg nem is illik ebbe a kifinomult világba holmi feldolgozatlan hozzávaló. A képen is jól látható, hogy apróra tört, de azért jól látható, a fogak alatt kellemesen roppanó darabokról van szó. Az étcsokoládé buroktól függetlenül is édes egy falat kocka, már-már a határokat feszegeti ezen a téren.

Kérem, ismételten csatolják be az öveket, mert leszálláshoz készülődünk. Ereszkedünk. A kerekek belekapaszkodtak az aszfaltba, és már a földön gurulunk tovább folyamatosan veszítve a sebességből. Mindenki fellélegezhet. Épségben landoltunk.

A hat kis csokikocka gyorsan elfogyott, folytatódnak a szürke hétköznapok ...

Energiatartalom: ~530 kcal/100g
Ára: 580 Ft/75g (Csoki sziget) - a csomagolás lehengerlő, ellenben az ízvilággal. Nagyobb szárnyalást vártam az ízétől.

Címkék: kávé tej csokoládé belgium mogyoró ét starbrook airlines

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr41975695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása