A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Idén egybeesett április 1 és húsvét, úgyhogy gondoltam ezzel a süteménnyel is megpróbálom ötvözni a két ünnepet. Több hete nézelődtem az interneten, hogy mi illene húsvétra, valami olyanra vágytam amivel a locsolók nem találkoznak minden háznál. Végül Cake Journal oldalán találtam meg ezt a tavaszi, vidám süteményt, amit végül el is készítettem (tegyük hozzá, eredetileg nem tavaszinak, hanem Halloween méreg tortának indult, de a célnak így is megfelelt :-)

Egy-két apróságon változtattam, úgy mint a cukor mennyisége és a sütemény tetején lévő csokoládé elkészítése.

bolondos zold kocka.jpg

előkészítés: 20 perc 
sütés: 40-50 perc
sütési hőfok: 175 °C
sütés módja: alul-felül sütés
nehézségi fok: könnyű
edény mérete: kb. 22 cm x 32 cm

Hozzávalók

(8-12 fő részére)

A tésztához:                                                         

  • 250g finomliszt
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 250g puha margarin
  • 300g cukor 
  • 3 egész tojás
  • csipet só
  • 250ml tej (szobahőmérsékletű)
  • 2-3 teáskanál mandulaaroma
  • zöld élelmiszerfesték
  • 150g étcsokoládé
  • 50g margarin

Elkészítés

A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Egy másik edényben habosra verjük a margarint és a cukrot, utána egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindig jól elkeverve. Három részletben adjuk hozzá a leszitált liszt keveréket, majd a tejet. Keverjük szép krémesre az egészet. Ezután hozzáadhatjuk a mandulaaromát ízlés szerint. Utoljára adjuk hozzá a színezéket (én Dr.Oetker színezéket vettem, és az egész tubust belenyomtam, szerintem az olcsóbb színezők is ugyan ilyen jók). Sütés közben erősebb lesz a zöld szín mint nyersen (sárgás zöldből lett ilyen szép, mint ami a képen látszódik)!

A tésztát tegyük a formába és simítsuk el. Előmelegített sütőben barnulásig sütjük. Ha sütés közben a sütemény teteje hamar sötétedni kezdene, érdemes a tetejére tenni egy papírt.

Amikor kihűlt a tészta, gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét (egy pici vajat is tehetünk a csokihoz), és bevonjuk vele a tészta tetejét. Kis téglalapokra szeleteljük, de persze csak akkor, ha már teljesen megdermedt a csokoládé.

Ez a süti tegnap már sikert aratott a szűk családi körben, remélem ma se lesz rá panasz.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Címkék: bolondos húsvéti zöld kocka

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr185186228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása