A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Coppeneur: Innováció és design

Mivel sokan jelezték, hogy tetszett a Zaabär csokoládé, ezért igyekeztem megint valami újat, modernet bemutatni. A fűszeres, gyümölcsdarabos csokoládéknak most nagy divatja van úgy látom, sőt, a jelek szerint a gyártók még inkább így látják...

Egyre kevesebb kortárs csokoládékészítő mester foglalkozik azzal, hogy egy egyszerű mogyorós csokoládéval kápráztassa el az ínyenceket, ha már drága a csokoládé, akkor az legyen legalább különleges, úgymint sajtos, gyömbéres, meggyes mákos…

A német Coppeneur csokoládégyártó cég szinte még gyerekcipőben jár, nem egész húsz éve gyártja a különleges csokoládékat. Elsőként Oliver Coppeneur fejében születtek meg ezek a különleges termékek. A Coppeneur csokoládék több stílust is képviselnek: táblás pralinék (amik hasonlítanak a Zotter táblákra - fekete papíron modern festészet, a csoki pedig vékony és van benne egy vastag töltelék réteg), gömb pralinék (kis hengerekben 6 darab különleges ízű kugli), amuse-bouche (ínyenc falatok, töltött kis ínyenc-kockák), cuvée (velük ismerkedünk meg a mai posztban).

Kirsche & Mohn - cuvée chocolade

Cuvée csokoládékat legfőképpen a modernizmus jellemzi: a modern csokoládéművészet találkozik a modern designnal. Ami elsőként szembetűnő, az nem más, mint a különleges csomagolás. Az eddig eltöltött majdnem két évnyi blogger életemből, talán ez a legfrappánsabb tábla, amivel találkoztam. Az IKEA dobozok szoktak ilyen ötletesen nyílni, hátul ki kell pattintani, körben előrenyitni, és utána oldalt kihúzni az ennivalót. Nem hiszem, hogy ezzel nagyon érthető lett, de majd ha átalakulunk videobloggá, akkor tudok adni részletesebb magyarázatot. Az indulás mindenesetre nagyon jó, innentől már csak reménykedhetünk, hogy a csokoládé minőségére is fordítottak legalább annyi energiát, mint a csomagolásra.

A cseresznyés-mákos csokoládé jól hangzik szerintem, magát az ízkombinációt szeretem más édességekben is (kezdve ugye a rétessel). Már a doboz ablakán keresztül szemlélve is izgalmas a tábla. Miután a borítékként nyíló dobozból előhúzva pedig még jobban előtérbe kerül a tábla egységes stílusa, az egyforma vastagságú 3-3 rózsaszín-fehér csík. Összetétele lényegében fehér csokoládé mákkal, valamint fehér csokoládé cseresznyelével és mákkal. Ha elvonatkoztatunk attól a ténytől, hogy  ez a csokoládé nem is csokoládé, akkor kifejezetten finom édesség :-) Elég gyorsan olvad, úgyhogy érdemes kis darabkákat tördelni és azokat gyorsan szájba helyezni.

Íze leginkább a Pez cukorkára emlékeztet (nem negatív értelemben, hanem annyira intenzív mint azok a kis szemek), de a mákot sem lehet figyelmen kívül hagyni, amit ugyebár nem tartalmaz a Pez. Igaz, hogy csak 4%-ban van mák, mégis erős, és az egész táblára kihat. De tényleg így, kell az édes gyümölcshöz. A pontost ízt mondjuk nehéz meghatározni, mert a magyar felirat szerint cseresznyelé por van benne, de alatta az összetevők között viszont már meggylé por szerepel. A német felirat alapján egyértelműen meggy (Sauerkirsch), az angol felirat alapján cherry, úgyhogy döntetlen az állás (najó, az angol cherryt esetleg elfogadjuk meggynek, és akkor legyen az a vége, egyébként én nem érzem a különbséget, mert annál jóval édesebb, hogy ilyen árnyalatokat kiérezzek).

Energiatartalom: 569 kcal/100g
Ára: 490 Ft/25g (Chocoland Mammut I.) - A csomagolás egyszerűen menő. És ha van citrom ízű banán, akkor miért ne lehetne cukorka ízű csokoládé :- )

Kokosnuss & Mango - cuvée chocolade

A szép külsőn kívül a másik érdekesség a tábla gerincén olvasható fantázianév: Cuvée. Erről gondolom mindenkinek ugyanaz jut eszébe, de a borokhoz egyébként nincs semmi köze (sőt, semmilyen alkohol sincs benne, aminek speciel örülök, mert néha nagyon erőltetettnek érzem a különféle drága nedük csokoládékba töltögetését), a házasításhoz már inkább, itt is különféle ízek kapnak egy együttes jelentést. És nem is túl távoliak, ugyanis déligyümölcsökről van szó: mangó és kókusz (najó, innen nézve távoliak, de nem egymástól). A doboz természetesen hasonló mint az előbb, a design is nagyjából ugyanaz, csak a feliratok, illetve a kis narancs színű felirat jelzi, hogy itt most másik ízesítésről van szó. De végülis logikus is, a bevált rendszeren minek változtatni.

A két táblát összehasonlítva a kókuszos-mangós tábla elsőre szimpatikusabb volt, már csak azért is mert, abban van csokoládé :-) A táblában itt is az ízek és színek kavalkádja fogad minket: fehér, sárga, barna, vanília, mangó, tejcsokoládé, kókusz. Ilyenkor azért már nem egy kis tehetség a mesternek, hogy a végeredmény tényleg valami ízletes finomság legyen, de csak egymás mellé dobált összetevők. A küllem egyébként hasonló, talán még jobban előjönnek a sajátosságai, a csokoládéra nyomott kakaóbabot és cégjelzést itt nem zavarja meg semmi mák, vagy bármiféle szemcse. Szép nagy kókuszdarabok vannak benne, de azok mind a csokoládé alján helyezkednek el. Az íze nagyon vajas, vaníliás, a kókusz ropog a fogam alatt. Falatozás közben a mangó sajnos háttérbe szorul a kókusztól, csak akkor tud a gyümölcs érvényesülni, amikor már mindegyik Bounty reszelék elfogyott a szánkból. A koncepció azért érthető, az édes csokoládé íze már épp kezd elmúlni, amikor egy kis savanykás gyümölcsös íz megjelenik. Öszintén szólva nekem nem jött be, de ez teljesen szubjektív, minőségét és kigondoltságát tekintve egyértelműen felsőkategória. Ez esetben az összetevők aránya: fehér csokoládé (48%) mangóporral, valamint tejcsokoládé (48%) reszelt kókusszal (4%).

Energiatartalom: 575 kcal/100g
Ára: 490 Ft/25g (Chocoland Mammut I.) - A startnál a tejcsokisra voksoltam, de ezennel a nyertes a fehér csokis cukorkás.

Címkék: németország csokoládé coppeneur

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr483975667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timibe03 2012.02.07. 11:54:16

Érdekesnek tűnik a leírás alapján! A csomagolás tényleg nagyon szép és használhatónak is tűnik. Nekem a második kinézetre és ízvilágra is jobban bejön. Azért mindkettőt szívesen megkóstolnám! :-)

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2012.02.07. 12:07:05

első hallásra egyik sem fogott volna meg, de most az olvasás után így szinte ölni tudnék egy tábla Kirsche & Mohn-nért... (najó, ölni azért nem, de eléggé jól esne most így, huhh!)

2012.02.07. 16:20:18

Csatlakozom az előttem szólókhoz! AZONNAL IDE EGY TÁBLÁVAL!!!:):):)

Szakács Szilvi 2012.02.09. 19:52:44

Csak a Mammutban kapható?

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2012.02.10. 07:29:59

@Szakács Szilvi: eddig csak itt találkoztam a Cuvée táblákkal,a többi üzletben, ahova én járok, még nem láttam...
süti beállítások módosítása