A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Átlagos csomagolás és csokoládé

Habár a történetében is olvasható, hogy a Cadbury őshonos angol csokoládé, sajnos a gyártás már nem csak a szigeten folyik, az én táblámat is Lengyelországban gyártották. Csomagolásának színe nem olyan hivalkodó, mint a svájci „testvéré” (vagy inkább nevezzük mostoha tesónak), a papírja matt lila. A márka megjelenítése sem olyan kontrasztosan fehér, inkább elegánsan visszafogott bronz színű az aláírás az illusztráció felett, ami eltörpül a jó nagy nyomtatott betűkkel feltűntetett egész mogyorós felirat mellett. A Cadbury csokoládé igazi angol ikon, olyan mint az ott élő emberek. Szelíd, csendes, nem túl tolakodó, kicsit talán már idejétmúltnak is nevezhetjük, ilyen rajzokkal igazából a nyolcvanas években találkozhattunk.

A papírt leszaggatva is megmarad ez az egyszerűség, egy vastagabb arany színű alufóliával védik csak a csokoládét, ami persze nem is feltétlenül gond, hiszen nem is kell a cicoma egy hétköznapi termékhez. Az utolsó ruhadarabtól is megszabadítva a táblát, egy Nesquick kakaóra emlékeztető illat csapta meg az orrom, ami nem túl jó indítás. A látvány azért igényesnek mondható, a 100 grammos tábla huszonnégy kockára bontható, és minden kockára egy kis Cadbury feliratot véstek.

A csokoládé színe egyébként meglepően sötét a 28%-os kakaó szárazanyag tartalomhoz képest, ami az illattól elvonatkoztatva felcsillantotta a reményt szemeim előtt, hogy ez lehet akár egy nagyon finom csokoládé is. Itt az ideje a kóstolásnak, az első gondolatom az volt, hogy az íze nem igazán édes. A legnagyobb probléma, hogy hiába próbálkoztam a további kóstolgatással, nem sok egyéb jutott eszembe róla. A Cadbury csokoládé ugyanis nem rossz, de egy kicsit olyan „semmilyen”, nem nyújt igazán nagy élvezeteket a fogyasztása. Ha már a svájci testvért említettem, a Milka csoki például édesebb, aromásabb. Ez a csokoládé nem annyira krémes, nem olyan könnyen olvad a szájban, olyan, mintha kevesebb lenne benne a tej szárazanyag tartalom (ami valójában 21%). Ez pedig nem túl nagy dicséret részemről, ugyanis számomra a Milka az erős alsó-közép kategória (mármint a Lengyelországban gyártott verziót nézve, de ezt majd egy másik posztban bővebben kifejtem).

De legalább megmogyoróz

Ami viszont igazán vonzóvá teszi ezt a táblát, az a nagyszemű mogyoró, amit szerencsére nem spórolták ki belőle. A tábla 1/5-ét ez teszi ki, az alján jól láthatóak a kitüremkedő mogyorószemek, de ha félbetörjük, akkor is nagy valószínűséggel egy egész darabba botlunk (miként az a fényképen is látható). A mennyiség azonban nem járt együtt a minőséggel, ha a mogyit önmagában kóstolom, sajnos már nem is olyan vonzó. Valahogy olyan kis ízetlen, hiányzik az enyhén pörkölt íz, mint ami például a Ritter Sportban is megtalálható.

Összességében tehát se nem édes, se nem olvadós, de nem még csak nem is kellemesen ét, karakteres. A mogyoró sem ad hozzá sok pluszt a fogyasztás élvezetéhez. Nem nagyon ismerem a termékeiket, de ha ebből indulunk ki, akkor nyugodtan kijelenthető, hogy a Cadbury nem a legjobb csokoládé a világon, esetleg azt a célt megszolgálja, hogy a kosárba bekerüljön, majd a szánkba, és ezzel a csokoládé iránti pillanatnyi éhségünket kielégítse. Nem túl ismert hazánkban, de ez talán jogos is, ebben az árkategóriában és színben úgy vélem mindig is a Milka fogja uralni a szupermarketek polcait.

Energiatartalom: 545 kcal/100g
Ára: 249 Ft/100g (Auchan) -  hamár a liláknál tartunk, akkor maradok a svájci íznél

Címkék: anglia tej csokoládé mogyoró cadbury

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr882006698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása