A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Szekta a Csokoládé Mennyországban
avagy a csokoládékatasztrófa

Nagyon régen (tini koromban) olvastam utoljára "limonádét", nem az én műfajom. Jobban bk006087kis.jpgszeretem a szakkönyveket, szépirodalmat, vagy ha már a könnyed műfajt nézzük, akkor a képregényeket. De ezt a könyvet kötelező olvasmányként vásároltam. Az első negyven egynehány oldalt még a vásárlás napján elolvastam, kicsit Szex és New York (négy barátnő, akik a törzshelyükön kiteregetik a családi szennyest; meleg pasi aki érti a női lelket) ésBridget Jones naplója (duci főszereplő cikis helyzetekbe kerül) turmix. Nekem túl egyszerű, kicsit butácska, túl plázacicás a szövegkörnyezet. Most, hogy ilyen zord, itthon ülős napok vannak, újra elővettem jobb híján.

A könyv tele van olyan tréfás együgyű hasonlatokkal, mint: "Még egy dózist kérek!", vagy "A csokoládé világának Chanelje" stb.

Ami zavart, hogy az író dobálódzik hangzatos szavakkal, de szerintem nem különösebben ért a csokoládékhoz: "Legújabb szenvedélyem az olyan ínyenc csokoládé, amit a világ minden táján lévő ültetvényekről származó, válogatott kakaóbabból készítenek. Trinidad, Tobago, Ecuador, Venezuela, Új-Guiena."

Ez ugye most divat, a médiából is ez ömlik. Aztán pár sorral lejjebb dicséri a Cadburyt, Chokitot... 

Amikor a főszereplő édességet eszik, az alábbi márkákat sorolja: Mars, Snickers, Bounty. Ennyi lenne a nagy ínyenckedés? Vagy ez az egész valójában csak egy marketing trükk?

A 100. oldalon is túl voltam, de itt már erősen hezitáltam, hogy folytassam-e egyáltalán még valaha. Két hét múlva újra elővettem a könyvet, újabb 130 oldalon átrágtam magam, de azt is már inkább csak a kritika miatt. Végül ne haragudjatok, de a fennmaradó 257 oldalt nem vagyok hajlandó elolvasni, senki kedvéért sem. Úgyhogy sajnos nem tudom, hogy mi lett a vége :-)

De legalább most már van egy megkímélt állapotú eladó könyvem 1500 Forintért.

Ára: 2999 Ft - Ez volt aztán a pénzkidobás, vettem volna magamnak inkább Niedereggert. Ha lesz második kötet (és miért ne lenne) arról már biztos nem fogok véleményt írni...

Címkék: csokoládéimádók klubja carol matthews

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr474891971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doreeberry 2012.12.04. 10:32:21

Van második kötet: A csokoládéimádók diétája :)
süti beállítások módosítása