A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Milka 2012 – Nagymamáink ízei

A Ritter Sport és a Lindt is kidolgozott új ízeket erre a nyárra (volt köztük már előző évekből ismert nyári ízvilág is), így természetesen a Milka se maradhatott le a közkedvelt limitált kiadásaival. Míg az előző két csokoládégyártónak már nyár elején is láthattuk a termékeit, addig a Milka augusztusig tartogatta számunkra a meglepetést. Érdemes volt rá várni, mivel a lila csoda két teljesen új ízvariációval rukkolt elő.

Most két új táblát ismerhetünk meg:

  • „GOOD” Plum Cream
  • „Happy” Eldeberry cream


God's good Plum

A szilvás Milka is sajnos zacsis táblás, nem a kartondobozos. Ezt a good.jpgváltozatot nem annyira szeretem, mert nehéz szállítani nyáron, nem egyszer jártam már úgy, hogy mire célba értem a táblával, a zacskóban szó szerint folyt a csokoládé. Idén már tanultam a hibákból és este hoztam haza, így a csoki se olvadt el és én se kaptam napszúrást. Az úton vizsgálgattam a táblát. Szerintem ötletes a ceruzarajzos “GOOD” felirat a szilvákkal kombinálva, de ettől függetlenül nem túl sok reményt fűztem a tábla minőségéhez. Otthon kibontva elég jól megmaradt az állaga. A csokoládé illata egyszerűen nyami :-) szilvacs.jpg Az ízben azért felfedezhetőek már megismert részletek. A tejszínes (35%) tölteléket jól ismerhetjük például a közkedvelt cseresznyés táblából. A szilva püré (15%) első törésnél nem is látszódott, a kockák jól lezárják a dzsemet, hogy minél kisebb eséllyel folyjon ki a töltelék a csomagba. De ha a kocka közepét harapjuk vagy vágjuk, akkor hamar kibuggyan a szép aranysárga gyümölcs. Külön eszegetve a dzsemet isteni. Innen üzenem a Milkának, a csoki gyártás mellett kellene külön dzsemet is értékesíteni ;-)

Energiatartalom: 530kcal/100g
Ára: 285 Ft/100g (Chocoland Mammut I.) –  csábítóan krémes

Happy Harry Elderberry

Ha mások nem is, de Potter rajongók bizonyára értik a címet. Ugye emlékeztek, happy.jpghogy minden idők leghatalmasabb varázspálcája is bodzából készült? Nem mintha ennek bármi köze lenne a csokoládéhoz :) De ami mindenesetre tény, hogy a bodza íze egyedi.
Elsőként a "GOOD"-t kóstoltam, aztán jöhetett egy kis vidámság. Kíváncsi voltam, hogy örülni, vagy nevetni fogok a csoki kóstolása után (persze a kettő nem zárja ki egymást). A „HAPPY” felirat szerintem itt már kevésbé ötletes. bodzacs.jpgMég mindig nem szeretem a fehér csokoládét, de hát kemény a blogolók élete, ezt is meg kell kóstolnia valakinek :) Jelen esetben a csokoládét nem kritizálom, amúgy is ismeri minden fehércsoki rajongó a hagyományos fehér Milkát. Nos, a bodzás Milka pont ugyanolyan. A bodzából itt is 15% van, és itt is a kockákba van töltve a gyümölcs. És itt nem bodzavirágról beszélünk ugye (szörp stb.), hanem magáról a sötét termésről. Ami nagyon mókás, hogy a fehér tábla tetején átüt a dzsem sötét színe, és látni, hogy mindegyik kockába egyenletesen oszlik el a bodza. Első harapás után az első villámgondolatom az volt, „szeretem a fehércsokit?... Nem, biztos nem.” még egy harapás…
"hoopsz ez a nagymama féle bodzadzsem mindennel képes csodát tenni." És azon kaptam magam, hogy mosolyogtam…

Energiatartalom: 530kcal/100g
Ára: 285 Ft/100g (Chocoland Mammut I.) –  nagggyon happpy

Elindult idén is a GoldenBlog, ahol a chocologia is indult, ha tetszenek az itt olvasottak, kérlek szavazz rám!

(Csokoládé a legjobb terápia néven keress!):

Címkék: szilva csokoládé bodza milka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr24714233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása