A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Boldog születésnapot Milka!

Talán már páran láttátok az új nur für kurze zeit (csak rövid ideig), azaz limitált szériás 3 féle ízesítésű Milka táblákat: vanília pudingos, színes kakaó lencsés, robbanócukorkás. A Milka ezekkel ünnepli a 111. születésnapját. Mondjuk én jobban örültem volna ha inkább 111 félét dobtak volna a piacra, de ne legyünk elégedetlenek :-) (na meg a 111 kétségkívül hasonlít a római III-ra, úgyhogy ki lehet ezt is magyarázni).

De nem csak a Milka születésnapos, hanem a chocologia blog is, már 2=II éves. Ezért két félét választottam: a robbanócukrosat és a színes drazsést. A vaníliás elég uncsinak festett, és a csomagolást tekintve is csak a másik kettőn van rendes torta, csak hogy valamilyen tudományosabban megalapozott magyarázatot is adjak...

Milka - Knister mit schokoladen

A robbanócukorkás Milka egyáltalán nem új, csak visszatérő; jópár évvel ezelőtt már volt ilyen, de nem emlékszem, hogy akkoriban tetszett-e vagy sem, úgyhogy csak az biztos, hogy túl mély nyomott nem hagyott bennem…

De ne a múlton merengjünk, itt van a kezemben a jelen. A csomagolást tekintve semmi extra, nincs újítás benne, de mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a feliratok szerint ezeket a táblákat Németországban gyártották, eddig jó. A tasit szétnyitva a csokoládé teljesen normális, nincs kitüremkedő pezsgőgranulátom vagy ilyesmi :-) A csokoládé, mint mindig, puha és krémes a tejkrémmel, ami újdonság, az a krém és a pezsgés kombináció. Amikor egy-két kockát bekapunk, szépen lassan pezseg, majd pattog a számban, jönnek is vissza a gyerekkori élmények. Aztán a második falatnál már én is gyerekké varázsolódom, most már nyitott szájjal próbálom, az mókásabb, ez aztán a babazsúr feeling :-) Egy kicsit egyébként alattomos, mert amikor bekerül a szájba, akkor pár másodpercig nem történik semmi, majd kezdődik a zizegés, ami szép lassan szétterjed az ember szájában, és biztos nagyon régen ehettem már pezsgős cukorkát, de nekem meglepően hosszantartónak tűnt ez a fázis, egy perc simán megvolt. A gyerekek tuti imádni fogják, de játékos szellemű felnőtteknek is ajánlott.

Energiatartalom: 560 kcal/100g
Ára: 285 Ft/100g (Chocoland Mammut I.) - Egy igazi szülinapi durranás

Milka – Bunte Kakaolinse

A színes lencséket a néphiedelem Smartiesos Milkának is nevezi (legalábbis már többen próbáltak lenyűgözni az információval, hogy ilyent láttak/vettek/ettek), pedig ahhoz nem sok köze van, max a sok vidám szín. A táblában lévő drazsék kisebbek is, mint a Smarties, és ízvilágában sem közelíti meg a Nestlé terméket. Leginkább a Dr. Oetker dekor-drazsékhoz tudnám hasonlítani. A 100 grammos tejcsokoládé körülbelül 20 százaléka a Smarties szerű, kis csokilencse. Sok mondanivalója egyébként nincs ennek a szülinapi táblának. Nem rossz ízű, meg happy, meg minden, de semmi kreativitás nincs benne. Ez egy kicsit csalódás nekem, a legutóbbi Oreo vagy a Popcorn Milka ütősebb lett volna erre az alkalomra. Azért remélem, hogy a Milka nem fog most ebbe az irányba indulni, hogy kiöntik a formában a megszokott tejcsokoládéjukat és hónapról hónapra ötletszerűen beledobálnak valamit, csak hogy legyen "újdonság".

Energiatartalom: 596 kcal/100g
Ára: 1990 Ft/250g (Chocoland Mammut I.) - Nagyon színes, vidám, de ennél több kell egy jó szülinapi partihoz

Címkék: csokoládé milka robbanócukorkás milka

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr654308954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2012.04.03. 11:55:03

a Milka közel sem a kedvenc márkám (haha), de nekem speciel bejönnek ezek a limitált cuccaik; ha ezek nem lennének, el sem tudom képzelni, hogy vennék valaha...
süti beállítások módosítása