A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Gyömbéres étcsokoládé

Zaabär összes csokijának jellemzője a magával ragadó ízvilág, a távoli fűszerek, fűszernövények, a csábító virágok, az ellenállhatatlan gyümölcsök és persze a finom csokoládé.
Olyan különleges ízeket fedezhetünk fel a belga csokoládé segítségével, mint fahéj Ceylonból, kardamon Malabariból, citromfű Srí Lankáról, borsmenta Mekongból… és ez még csak egy kis ízelítő a Zaabär kínálatából. A számos receptnek köszönhetően azt hiszem minden hónapban tudnék írni egy-egy Zaabär termékről posztot, de ettől azért még egyelőre nem kell félni, az ára nem éppen blogger barát. Persze ez egy kicsit luxus termék és azt is hozzá kell tenni, hogy a magas árat a magas minőséggel egész ügyesen próbálja kompenzálni...
És nem csak arra kell ezalatt gondolni, hogy finom a csokoládé, ugyanis a belga Zaabär másik nagy pozitívuma, hogy teljesen természetes összetevőkből, áll és nem tartalmaz tartósítószert, sem ételszínezéket. A másik, ami még erősíti a luxus életérzést, az pedig a csomagolás, ami nagyon cool. A 2 x 35 grammos táblák szép gyöngyházfehér dombornyomott dobozban kaphatók, amik könyv formájában nyílnak.

GINGER GOA

Eredetileg egy ilyen példányért indultam én is, de aztán a helyszínen mégis meggondoltam magamat. Mivel az ízek között nincs még kedvencem, így a szép csomagolást nálam legyőzte a változatosság ígérete. Ennek köszönhetően a fent említett dupla csomag helyett (amiben egyébként sajnos mindig csak ugyanaz az íz szerepel duplán), két kis kiszerelésű ezüst színű szimpla vákumossal (35gramm) álltam a pénztárhoz. Az árakra sajnos már nem emlékszem pontosan, de ha jól tudom még pár forintot is nyertem rajta, tiszta haszon.

Maga a vákumzáras csomagolás egyébként elég ambivalens érzéseket váltott ki belőlem. Egyrészt első ránézésre nagyon gagyinak tűnik, főleg így a fényképen (mondjuk élőben is az, a szép csomagolású testvérek mellett :), másrészt mégis érezni még ezen is a minőséget. Hiába, van aki még egy vákumcsomagolásból is tud eleganciát kicsikarni. Arról nem is beszélve, hogy a láthatóan légmentesen zárt csomag (olyannyira, hogy még a csokoládé kockákon domborodó Z betű is nagyon látványosan kirajzolódnak) egyben a minőségre is garanciát jelent, itt biztosan nem illanhattak el azok a drága illatmolekulák... Úgyhogy nincs ezzel semmi baj, míg a dobozos változat elegánsnak, addig a kis kiszerelés menőnek mondható.
Kinyitáskor be is igazolódnak az elvárásaink, a vákuumot kinyitva elengedhetetlen, hogy ne lélegezzük be a tasak tartalmának illatát. Elsőként a csokoládé dominál, amely kakaószárazanyag tartalma se nem több, se kevesebb, mint 55,9% (lehet hogy ők már előre tudják, hogy 60% felett jönni fog a csipszadó? :-). És ha nem vagyunk türelmetlenek és hosszan, figyelmesen szaglászunk, akkor fel lehet ismerni a gyömbér illatát (2%) is a háttérben. A kis tasakban 2x5 egységnyi apró kocka van, mindegyiken egy csinos „Z” betűvel. Szerintem nagyon guszta az 1cm x 1cm kis falat. Itt már érdemes elővenni a csokoládékóstoláskor tanultakat, amikor letörtem egy darabot a táblából, nagyon szépen pattant.
Természetesen a kóstolással sem lehet probléma. Lassan olvad a szájban, és nagyon erős csípős utóíze van, majd egy újabb szippantás és egy újabb törés… Ízét tekintve is a csokoládé kerül a színpadra először, de a gyömbér hamarosan érkezik, mint a nap sztárja, és azonnal csíp, nemhiába tudjuk, hogy kicsi a gyömbér (2%), de erős. A kicsit sportszerűtlen hirtelen ütés után pedig nagyon lassan cseng le az íze, bármilyen kis darabkával is próbálkozunk, egy perc múlva még mindig érezni fogjuk a gyömbért.

Az talán természetes, hogy nem csak valamiféle aroma formájában érkezik mindez, hanem apró szálak találhatóak a táblában. Mondjuk nem sok, de a meglehetősen harsány ízéből egyértelmű, hogy ennél többet már nem lehetett belegyömöszölni. Érdemes vele játszani egy kicsit egyébként, ha a csokit egy helyen tartjuk a nyelvünkön egy kis ideig, akkor miután a csokoládé elkezd olvadni, egyre inkább fogjuk észlelni a gyömbér adta  bizsergetős érzést. Ez a Zaabär recept érdekes és jó.

Energiatartalom: ?kcal/100g
Ára: 490 Ft/35g (Culinaris) -
Ez volt az első Zaabär vizsgálat, ami pozitív eredménnyel zárult. Maga a gyömbéres csokoládé már nem nagy újdonság, de jelen esetben az ár tükrözi a minőséget is.

Címkék: csokoládé belgium gyömbér zaabär

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr83458078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása