A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Három kívánság

Szereted a csokoládét? Vagy inkább valami ropogóst ennél? Vagy szívesebben fogyasztanál egy kis lágy pudingot? Miért ne ehetnéd mindezt egyszerre? :-)

Az új Milka Crispello nem más, mint ropogós ostya, csokoládé-  vagy vanília krémmel (pudinggal) töltve, amelyet a jól megszokott alpesi csoki borít be. Mivel nem vagyok vanília fan, a csokis tölteléket választottam. A csomagolást tekintve azt hiszem, nagyszerűen megalkotott darabról beszélhetünk, minden kalória ostyabomba külön van csomagolva, és minden kis zacsi sarkán van egy nyitócsík, aminek köszönhetően csak egy gyors mozdulat választ el minket a csokitól. A csomag egyébként 14 pudingos párnát tartalmaz, ezek összesen tesznek ki 150 grammot, bár ránézésre többnek tűnnek. Mérete teljesen optimális, az ember egyet beleharap a párnácskába, és máris látja a puding tölteléket (türelmetlenebbek és kicsit nagyobb szájjal rendelkezők ezt a lépést átugorhatják). Önmagában a kis zacskó is dekoratív, jól mutat egy tálkába ömlesztve vendégváró gyanánt is, de akár egy kávé mellé is felszolgálhatjuk, a csésze mellé is jól passzol. De emellett még számos felhasználási mód jut azonnal az eszembe, például kiválóan alkalmas ajándékkosarak vagy dobozok töltésére is.

Egy kicsit próbálkoztam vele, hogy milyen hőfokon érdemes fogyasztani. Egy darabot a hűtőbe tettem pár órára, a többit a szobában hagytam. A hűtöttben a puding állaga túl szilárd lett, így nehezen jöttem volna rá, hogy pudingot fogyasztok, inkább olyasmi volt, mint a Bonbenetti utánzatok tölteléke: csokoládéra hasonlító darabos íz, de legalább a külső burok nem mázgálta össze a kezem.

A szobahőmérsékletű esetében a puding finom krémes volt, és itt már jobban kibontakozott az íze is. Cserébe viszont a csoki is lágy volt, megnyaltam mind a tíz ujjamat utána, szó szerint.

Az íze amúgy elég egyszerű, az első benyomás nagyjából mindent elmond: egy kicsit édes, de finom. A puding kellemes, kicsit szilárdabb, mint a megszokott (pohárban kapható), de ezáltal az ostya kellemesen ropogós, nem ragad.

Lehet, hogy a vaníliapudingosat kellett volna választanom, talán a vanília-csokokoládé kombináció érdekesebb, mint a csokipuding csokoládéval. Így valahogy összeolvad a töltelék íze a burokkal, persze nem meglepő:

csokitöltelék + csokiburok = csoki.

Szerinted a csoki- vagy a vaníliapudingos falatka a finomabb?

Energiatartalom: 560 kcal/100g
Ára: 990 Ft/150g (
Chocoland Mammut I.) - Nem rossz, kár hogy nincs valami izgalmasabb gyümölcspudingos változat belőle.

Címkék: csokoládé svájc puding milka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr453331112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása