Három kívánság
Szereted a csokoládét? Vagy inkább valami ropogóst ennél? Vagy szívesebben fogyasztanál egy kis lágy pudingot? Miért ne ehetnéd mindezt egyszerre? :-)
Az új Milka Crispello nem más, mint ropogós ostya, csokoládé- vagy vanília krémmel (pudinggal) töltve, amelyet a jól megszokott alpesi csoki borít be. Mivel nem vagyok vanília fan, a csokis tölteléket választottam. A csomagolást tekintve azt hiszem, nagyszerűen megalkotott darabról beszélhetünk, minden
kalória ostyabomba külön van csomagolva, és minden kis zacsi sarkán van egy nyitócsík, aminek köszönhetően csak egy gyors mozdulat választ el minket a csokitól. A csomag egyébként 14 pudingos párnát tartalmaz, ezek összesen tesznek ki 150 grammot, bár ránézésre többnek tűnnek. Mérete teljesen optimális, az ember egyet beleharap a párnácskába, és máris látja a puding tölteléket (türelmetlenebbek és kicsit nagyobb szájjal rendelkezők ezt a lépést átugorhatják). Önmagában a kis zacskó is dekoratív, jól mutat egy tálkába ömlesztve vendégváró gyanánt is, de akár egy kávé mellé is felszolgálhatjuk, a csésze mellé is jól passzol. De emellett még számos felhasználási mód jut azonnal az eszembe, például kiválóan alkalmas ajándékkosarak vagy dobozok töltésére is.
Egy kicsit próbálkoztam vele, hogy milyen hőfokon érdemes fogyasztani. Egy darabot a hűtőbe tettem pár órára, a többit a szobában hagytam. A hűtöttben a puding állaga túl szilárd lett, így nehezen jöttem volna rá, hogy pudingot fogyasztok, inkább olyasmi volt, mint a Bonbenetti utánzatok tölteléke: csokoládéra hasonlító darabos íz, de legalább a külső burok nem mázgálta össze a kezem.
A szobahőmérsékletű esetében a puding finom krémes volt, és itt már jobban kibontakozott az íze is. Cserébe viszont a csoki is lágy volt, megnyaltam mind a tíz ujjamat utána, szó szerint.
Az íze amúgy elég egyszerű, az első benyomás nagyjából mindent elmond: egy kicsit édes, de finom. A puding kellemes, kicsit szilárdabb, mint a megszokott (pohárban kapható), de ezáltal az ostya kellemesen ropogós, nem ragad.
Lehet, hogy a vaníliapudingosat kellett volna választanom, talán a vanília-csokokoládé kombináció érdekesebb, mint a csokipuding csokoládéval. Így valahogy összeolvad a töltelék íze a burokkal, persze nem meglepő:
csokitöltelék + csokiburok = csoki.
Szerinted a csoki- vagy a vaníliapudingos falatka a finomabb?
Energiatartalom: 560 kcal/100g
Ára: 990 Ft/150g (Chocoland Mammut I.) - Nem rossz, kár hogy nincs valami izgalmasabb gyümölcspudingos változat belőle.