Egy kis Déjà vu
Az osztrák Müllerben találtam erre a gyöngyszemre. Azonnal a Ferrero Rocher jutott az eszembe, nem nehéz megtalálni a kapcsolatot, a csomagoláson két darab csokoládéval bevont ostyalabda látható, krémmel töltve, a közepén egy mogyorószemmel. Eddig tökéletesen ugyanolyan, mint a Rocher, a három fehér csokoládé csík kivételével, de még így is egyértelműen összhangban van a híres arany labdával.
Griesson csapata a csomagolást tekintve se rugaszkodott el a megszokottól: A doboz tartalma 200 grammos csomag, amelyben 16 Rondino gömb található, 2x8 csoportra bontva. Ha összehasonlítjuk az árat, akkor egy doboz Ferrero Rocher, amely szintén tartalmazza a 16 golyót kb. 5 €, míg az "unokatestvére" csak 2,49 €. Ha a minőség rendben lesz, akkor azért ez elég meggyőző.
Szállásunkra visszaérve gyorsan feltéptem a csomagot és ellenőriztem, hogy a Rondinos tényleg úgy néz-e ki, mint a dobozon lévő illusztráció, jelentem nem tapasztaltam eltérést. A labdák mérete is erősíti a hasonlóságot a Ferrero gömbökre, nagyjából ugyanakkorák. Az ízre szintén nem lehet panaszunk, a csokoládé íze itt is kellemes, illetve az állag is teljesen jól eltalált. A csokoládét alatt roppan az ostya, azon belül pedig vár minket a nugát és az egész mogyorószem. A fotó egy kicsit csalóka, ugyanis az ott szereplő gömb a hűtőből lett kivéve, szobahőmérsékleten a golyóban lévő mogyorókrém is lágy. Sajnos nem voltam eléggé előre látó, így nem vettem Rochet, pedig igazán akkor lett volna érdekes az összehasonlítás. De emlékeim szerint nagyon jó hasonlatot sikerült legyártani, nem fedeztem fel az új golyóban semmi szokatlant vagy ismeretlent. Persze nagy csodát se kell várni, ízében nem találtam semmi újat, és azt hiszem nem rugaszkodok el a valóságtól akkor, ha azt mondom, hogy a Rondinonak Rocher íze van.
Energiatartalom: 592 kcal/100g
Ára: 2,49 Euro/200g (Müller Wien) – ha eltekintünk a zebra csíkoktól, és nem közvetlenül egymás után kóstoljuk a két márkát, akkor nincs sok különbség – kivéve persze az árat.