A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Eper és tejszín, a nyár slágere

Miután a turmixokból megkóstoltam a banánost, tudtam, hogy más fajtát is kell tesztelnem :-) Az eper turmix jött soron, hiszen egy jól ismert ízkombinációt rejt, ami szinte biztos telitalálat, olyannyira, hogy egyik kedvenc szakácskönyvemben az édességek között külön receptként szerepel az eper tejszínnel (najó, nem ezért lett a kedvenc szakácskönyvem, de tény, hogy egyszerű, ámde nagyszerű). A szlogen itt is biztató és mindenre kiterjedő: "Frissítő eper töltelék enyhén felvert tejszínnel, a legfinomabb alpesi tejcsokoládéval körülvéve. A legjobban hűtve élvezetes!". Úgyhogy ez a tábla is váratott magára, ezt is tárolnom kellet pár órát a hűtőszekrényben.

A tábla csokoládé burka a megszokott minőség: kellemes tejes íz, igazán jó élmény. Kinyitva a fólia csomagot kellemes eper felhő áradt körülöttem, a töltelék színe enyhén mályvás, azonban íze nem igazán intenzív. Ami esetleg mellette szól az éppen az, hogy nem a nagyon agresszív műeper íz jelenik meg mint a legtöbb hasonló (tipikusan epres joghurtos) csokoládéban, hanem egy kicsit jobban emlékeztet az igazi gyümölcsre. Persze lehet, hogy erre nagyon sokat erősít a töltelék állaga, ami szintén nem a szokásos teljesen homogén világos színű krém, hanem kicsit közelít az eper lekvár felé, a színe sem annyira rikító (ez jól látszódik a fényképen is), és az állaga is picit darabos.

Az alsó tejszínes krémben is találni eper szemcséket, de külön megkóstolva, nagyon nehezen érezni a gyümölcsöt, inkább csak egy kellemes lágy tejszín, de nem olyan lágy habos-babos, mint az illusztráción. Igazán örültem annak, hogy nézve az összetevők listáját, látom, hogy valódi epret használnak. A tábla mindegy 23%-a eper töltelék, íze természetes, pedig eper sűrítményből (2%), szamócából (2%) áll, és érdekes mód koncentrátum gyanánt sáfrányt, retket, bodzát használtak fel. A tejszínnel együtt a gyümölcs kellemes volt, de nem érte utol a banánost. De hát én vagyok a hülye, reméltem, hogy felülmúlja várakozásaimat.

Energiatartalom: 558 kcal/100g
Ára: 890 Ft/100g (Chocoland
Mammut I.) ez nem lesz egy kasszasiker

Címkék: svájc eper lindt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr712953662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása