A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Egész kellemes időszak ez a mostani a csokoládérajongók számára, alig múlt még csak el a Valentin nap, és már itt is volt a nőnap, és lassan már közeledik a húsvét is (legalábbis a boltok polcai alapján egyértelműnek tűnik, hogy idén is lesz). Mind-mind olyan kellemes ünnepnap, amikor finomabbnál finomabb csokoládéval lepik meg az ember lányát, esetenként egy-egy igazi különlegességgel is. Ezek közé tartoznak legújabb szerzeményeim is.

A Diane márka talán sok olvasó számára új. Ez a belga termék hazánkban nem igazán elterjedt, habár a cég igazán megérdemelné a kitüntetett figyelmet. Jelen esetben ugyan nem beszélhetünk többszáz éves manufaktúráról, hiszen a cég 1991-ben alakult Madame Diane szárnyai alatt, azonban így is felveszik a versenyt a legnagyobbakkal a minőség terén. Az elnevezés többértelmű, hiszen egyrészt az alapító nevét is felismerhetjük benne, illetve Diane a vadászat és természet istennője is egyben. Az első nyilvánvaló, hogy az utóbbinak van-e jelentősége a csokoládéval kapcsolatban? Nem hiszem.

Annyit még érdemes a cégről megemlíteni, hogy családi tulajdonban van, és sokat tesz azért, hogy a belga trüffel elnevezés visszanyerje a mindenféle utánzatok által megtépázott hírnevét. Nem készítenek raktárra csokoládét, csak megrendelésre dolgoznak, így a limitált darabszámok miatt hónapokkal előre be kell náluk jelentkezni bármilyen vásárlási igénnyel. Ennek köszönhető a mindig tökéletes minőség.

Étcsokoládés narancsos trüffel

A csomagolás számomra kicsit egyszerűcske, nem igazán sugározza a legmagasabb minőséget, de lehet, hogy odaát is ismerik a mondást: "jó borhoz nem kell cégér". Ha már a külcsínben nem is sikerült maradandót alkotni, szerencsére egy kis stílust azért vittek a  tervezésbe: a doboz ugyanis nem a megszokott kommersz módon nyílik, hanem a tetőt fel kell hajtani, így egyből egy jópofa kínálótálcát is kapunk. A csomagolásra minőségmegóvási szempontból sem lehet panasz, a külső fóliát lehámozva, és a dobozt kinyitva ugyanis látszik, hogy a 16 darab trüffel falatkát egy átlátszó fólia is védi (egy zárójeles megjegyzés a leendő ajándékvásárlóknak: kibontásig célszerű a dobozt óvatosan kezelni, ugyanis a kis falatkákat bevonó keksz és csokoládédara egy része a durva bánásmódnak köszönhetően esetleg leválhat, és bár minden a fólián belül marad, de az esztétikai élmény így némileg elvész). 

Amint letéptem a fóliát, azonnal megcsapott a karácsony szele. Az illata ugyanis szinte teljesen olyan, mint a narancs ízesítésű zselés szaloncukornak. Ezen a ponton már el is kezdtem leírni a terméket, de tudtam, hogy nem illik a külső jegyek alapján elítélni senkit és semmit, így elkezdtem tovább vizsgálgatni. Vizuálisan amúgy kimondottan csábítóak a falatkák, bár a fénykép ezt nem igazán adja át, de az apró csokoládélapocskák, amik bevonják az édességet, kimondottan gusztusossá teszik azt. A külső csokoládé íze kifejezetten kellemes, 57%-os kakaótartalommal bír, a csoki darabok ropogósak, mégis könnyen haraphatóak. Számomra ez az arany középút. A trüffel, ahogy a nagykönyvben meg van írva, kellemesen szétterjed, olvad a szájban. Íze hosszan tartó, nem bántóan narancsos, sőt, néhány perc elteltével már az erős narancsillat is elszáll, az lehet, hogy csak a zacskónyitás elményéhez tartozott :-). A falatkák elég kicsik, könnyen utána nyúl a következő szemnek az ember, én is így tettem, és mire észbe kaptam a negyede el is fogyott. Ha mégse fogyna el azonnal, arra azért mindenképpen érdemes figyelni, hogy a trüffeleket -5°C és +20°C között tároljuk, hogy állagukat, minőségüket megtartsák.

Energiatartalom: 220 kcal/38g
Ára: 990 Ft/200g (Chocoland ) -
kiváló ajándék, főleg ha az ár/érték arányt vesszük figyelembe

Fahéjas kekszes trüffel

Miután a narancsos ajándék jó értékelést kapott tőlem, gondoltam megnézem, hogy milyen termékei vannak még ennek a cégnek. Az üzletben épp akciósak voltak a Diane termékek (lehet nem véletlen kaptam ezt? :-) és a választék is bőséges volt (tej, ét, fehér csokoládés, narancsos, fahéjas trüffel) ebből a márkából. A fahéjas trüffel, keksz burokban tűnt ezek közül a legizgalmasabbnak. A fényképek alapján a cég védjegye a trüffeleket borító csokoládé és egyéb lapok nagyon ízléses elhelyezése, furcsa módon a dobozokon valahogy nem sikerült ezt az igényességet megjeleníteni, nem túl fantáziadús, már-már kezdetleges, nem láttam rajta a minőségi termékeknél megszoktot kidolgozottságot. Dehát ízlések és pofonok...

Ebben a dobozban is 16 darab falatka van. Illata erősen fahéjas, és nekem egy kis karamellre emlékeztető aroma is megjelent, bár az összetevők között ehhez hasonló sem szerepel. A karácsony szelleme ennél a desszertnél is megvolt a fahéjas keksz illatából adódóan, de lehet, hogy csak nekem van ilyen meghitt hangulatom, ebben a zord időben, a meleg lakásban :-)
keksz szemcsék jópofán ropognak a fogam alatt, a fahéj és a vanília íze kellemes elegyet alkot, a belső trüffel finoman lágy, édesebb, mint a narancsosé. Kevésbé intenzíven tartja meg az ízét, de az ízvilág sokkal eredetibb. Hogy még érdekesebb legyen az összhatás, nem csak a falatkák lettek meghempergetve a nagyon finom kekszmorzsában, hanem maga a trüffel is tartalmaz kisebb darabkákat. Az állaga egyébként csalóka, a kép és a korábbi tapasztalatok alapján egy szilárd valamire számít az ember, azonban már a dobozból kivételkor érződik, hogy itt nincs külső merev csokiréteg, nagyon könnyed a massza. A keksz darabkák sajnos nagyon könnyen lemorzsolódnak a falatokról, de ezeket TILOS kidobni, minden falatkáját meg kell becsülni.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 990 Ft/200g (Chocoland
Mammut I.) - (1390,- Ft-ról leárazva) remélem sokáig megmarad az akció, lehet, hogy a jövő héten az étcsokisat is megkóstolom

Címkék: csokoládé diane narancs belgium fahéj trüffel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr202747080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása