A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Egyszerűen finom

A mai napon egy talán kevésbé ismert márka képviselője lesz az interjúalanyom. Persze szavak nélkül, de már a csomagolás is magáért beszél: kemény karton, kellemes mosolygós narancs színvilág, egy helyes kis mogyorópár és két szelet csokoládé próbálja felkelteni a figyelmünket. Az illusztráció felett a Camille Bloch név díszeleg, ami körül a svájci címer lett finoman elhelyezve, hogy még véletlenül se essünk dilemmába a termék származását tekintve. A mívesen megmunkált logó és a fotó között pedig a varázsszót olvashatjuk: R a g u s a. Én már itt elvesztem ...

Camille Bloch semmit se bízott a véletlenre. Kezdetben a már akkor is híres Toblerone cégnél volt gyakornok, majd ugyanitt értékesítési képviselő. Miután úgy látta, hogy már mindent kitanult amit a berniektől ki lehetett, továbblépett, és 1929-ben megnyitotta saját nevén futó csokoládégyárát. A "Chocolats Camille Bloch Ltd." a mai napig klasszikus független családi vállalkozás, saját bevallásuk szerint sikerük nyitja csupán annyi, hogy sikerült hitelesen egyesíteni a hagyományos értékeket a legújabb trendekkel. Több mint 80 éve az egyediség és a hitelesség útján haladnak generációról generációra (az alapítót követte Rolf Bloch, napjainban pedig a harmadik generációs Daniel és Stéphane Bloch páros vezeti a céget).
Családi vállalkozás lévén értelemszerűen nem tudjuk oldalakon keresztül sorolni a termékpalettát, de azért épp elég különlegességgel kényeztetik így is a rajongókat. A két nagy klasszikus az egészmogyorós pralinés Ragusa, és a szájban lágyan olvadó Torino, de már régóta híresek Európában a likőrrel töltött csokoládéikról is (cseresznyepálinka, konyak, vilmoskörte, brandy és a grappa), és persze nehezen tudnánk ellenállni az extra könnyű Moussenak is...

A dobozt megbontva egy ezüst színű fólia is védi a kincset, majd abból kihámozva a terméket két kis műanyag rekeszben helyezkednek el a 2 x 4 kockányi csokoládé hasábok (amelyek így 2x50 grammosak). Igazán kísérletezős kedvemben vagyok ma, így először a külső csokoládé réteget haraptam le. Az íze - mivel a csomagolás nem tartalmaz pontos adatokat, így kénytelen vagyok az érzékeimre hagyatkozni – alapján kb. 50%-os kakaótartalmú csokoládé. Ennek megfelelően kellemesen krémes, ami számomra egy igazán jó bevezetés. De nem tudunk sokáig elmélkedni a szárazanyagtartalom részletein, hiszen ujjaink között azonnal olvadni kezd a kocka, úgyhogy tovább kell haladnunk. Hogy az ízlelgetésnek véget vessünk, jöhet a töltelék a nagy egész szemű mogyoróval együtt. Természetesen erre sem lehet panasz (de hát mi mást is várhatnánk egy 1942 óta gyártott terméktől). A belső krém sűrű és gazdag, az egész mogyoró pedig egész is és mogyoró is :-). De ne analizáljunk feleslegesen, Camille nem így tervezte ezt, kóstoljuk meg egészében a terméket. Persze így sem fog csalódás érni, ahogy kell, a buja étcsokoládé bevonattal együtt lesz teljes a harmónia. Kicsit hosszabban megmarad az íz, felerősíti a szép élményt, és csiklandozza az ízlelőbimbókat. És itt ismét élvezhetjük a tervezők gondoskodását: mire felocsúdunk, hogy mindez elveszett, csak nyúlnunk kell a másik rúdért, és máris megismételhetjük az örömöt.

Energiatartalom: 550 kcal/100g
Ára: 525 Ft/100g (Müller Drogéria) -  ritkán hiszünk a termékekhez kapcsolt szlogeneknek, de erre én se tudok szebb összefoglalást: egyszerűen finom

Címkék: csokoládé svájc mogyoró ragusa camille bloch

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr132513426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása