A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Fejd meg a szivárványt! Fald fel a szivárványt!

Van ugye ez a reklám... Ezen a blogon nem foglalkozunk különösképpen a különféletermékek hirdetéseivel, de emellett egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül. És érdemes is pár szót vesztegetni rá, hiszen a fent említett cukorka hírneve elsősorban nem is a minőségének, hanem a furcsa reklámoknak köszönhető, amelyek közül az első, ami nálunk is látható már, a szivárványt legelő zsiráfot fejő raszta pasi.  A vélemények megoszlanak, van aki számára vicces, van aki betegesnek ítéli, pedig ez csak a kezdet (az addict oldalon megnézhetjük a még furcsább szpotokat is) de egy biztos, a néző kíváncsiságát felkelti. Nem volt ez velem se másképp, mentem is másnap (najó, pár hét múlva) a közeli élelmiszerüzletbe begyűjteni a kóstolót. Amúgy a reklámokon túl is találkozunk pár célzással a konkurencia felé, elég csak a termék nevére gondolni (skittles - smarties / ostobaság - okosság) vagy a golyók mintájára (minden szemen egy s betű található az M&M's féle m-el ellentétben) ...

A Skittles cukorkákat 1974-ben vezették be először az Egyesült Államokban. Az első, klasszikus piros csomagolás (narancs, citrom, lime, szőlő és eper) gyümölcsök ízeivel telt meg. Tíz évre rá új ízeket vezettek be, a trópusi (banán, kiwi, mangó, ananász) és a vadcseresznye (cseresznye, málna, eper), majd ezt követte a Sour fantázia névre hallgató csomag (savanyú lime, citrom, eper és narancs). 2005-ben a „kommersz” gyümölcs ízeket újdonságokkal akarták feldobni, így született a Smoothie Mix (narancs-mangó, barack-körte, eper-banán). De a cégnek még ennyi variáció sem volt elég, egy újabb őrült ízzel akartak kirukkolni, így 2009-re megszületett az újabb ízvarázs, a Crazy Cores (málna-citrom, cseresznye-limonádé, mangó-barack, eper-görögdinnye). Tavaly pedig a Fizzl’d Fruits-al bővítette portfólióját a cég.

Kis hazánkban egyelőre csak kétféle ízesítésűt lehet kapni: piros (eredeti gyümölcsös), zöld (őrülten savanyú) zacsisat. De mint fentebb látható, a cég már sokféle ízkombinációval lepte meg a cukorkarajongókat, csak idő kérdése, hogy mikor lesznek ezek kaphatóak nálunk is.

Érdemes megjegyezni, hogy a különböző csomagolású termékek esetében az azonos színű cukorkák gyakran különböző ízeket jelenthetnek: például a sárga szín az egyik zacskóban lime ízt, míg a másik csomagban banánt takar. Ezt azért jobban is kidolgozhatták volna szerintem. Maga a csomagolás amúgy meglehetősen egyszerű, pár felirat, a zacskó hátulján az összetevők listáját követően szerepel a gyümölcsök felsorolása.

PIROS – Fruit Skittles

De elég a színskálából, folytassuk a kóstolással, ami első körben számomra egy kisebb csalódást jelentett. De azonnal hozzá kell tennem, hogy ez valójában az én hibám volt, mivel téves feltételezésekből indultam ki: a reklám és a külső alapján valójában valami M&M’s féle termékre vártam, de azonnal kiderült, hogy egyáltalán nem olyan, nemis csokis, nemis mogyorós, ez tök más, cukorka.
 
Ha szereted a rejtélyt és inkább Te magad szeretnéd kitalálni az íz-szín párokat, akkor most hagyd abba az olvasást és ellenőrzésképpen később térj vissza az oldalra. Tehát a megoldások:
 

  • Lime (zöld) – kellemes limonádés, a forró nyári napokon fogyasztott jégkását idézte fel bennem
  • Szőlő (lila) – míg utána nem néztem, nem tudtam megfejteni az ízét (áfonyára tippeltem), így utólag olyan elcseszett must íze van. A zacskón feketeribizlit írnak, a Wrigley oldalán szőlőt, az utóbbit hitelesebbnek vélem :-)
  • Citrom (sárga) – ez finom, lendületes, tisztára, mint a citromos Mamba
  • Narancs (narancs) - haverok, buli, Fanta, lédús és ízletes
  • Eper (piros) - olyan az illata, mint a vattacukornak, íze meg, mint a piros jégkása, enyhén hűs

A gyümölcsös ízű cukorkák kellemes játékosságot adtak pár percre, gyerekkoromban hasonló színes cukorkákat lehetett kapni húsvét tájékán (magyar termék volt, sajnos a nevére már nem emlékszem...), amik ízét a locsolókra várva próbáltam kinyomozni, nem sok sikerrel.

Energiatartalom: 402 kcal/100g
Ára: 139 Ft/38g (CBA) - A legrosszabb az egészben, hogy tudod ki kell próbálni őket.

 

ZÖLD – Crazy Sours Skittles

Úgy tűnik a Wrigley nem dolgozta ki teljesen a szlogent, ugyanis sehogy se sikerül felfalnunk a szivárványt egyik zacskó esetében sem, a nagy cégnek pár évbe beletellett, míg sikerült befejezni a színskálát.

  • Alma (zöld) - meglepő módon ez nem lime, hanem alma ízű. Az első pár másodpercben semmilyen gyümölcs ízt nem véltem felfedezni, de mikor már a cukor felénél tartottam, puskázás nélkül rávágtam, hogy ez blend-a-med alma. Kellemes, nem mondhatnám savanyúnak
  • Ananász (sárga) – talán viccességből, de ez meg nem citrom, mint amire számít az ember. Mikor megkóstoltam, nagyon furcsálottam, hogy „ezek még nem ettek citromot???” De mint kiderült, ananász íz. Így utólag rendben is van, tényleg hasonlít rá, kellemesen pikáns, savanykás.
  • Mandarin (narancs) – hát, ez olyan semmilyen ízű, közömbös. Mióta nehéz narancs ízt gyártani? Valahogy se nem tökéletes narancs, se nem mandarin, de ettől függetlenül nem szörnyű.
  • Cseresznye (lila) – Ez egyértelműen cserkó (esetleg meggy), és messze ez a legjobb a kollekcióból. Elég mesterséges ez is, de mégis fincsi, kellemesen savanykás, kétségkívül ez a kedvencem eddig.
  • Málna (rózsaszín) - Úgy tűnik, ez a málna íze. Nem a legjobb a csomagból, de nem túl rossz, egy erős közepest adok neki.

Összességében ezek elég kiábrándítóak, nem is túl savanyúak, és az is biztos, hogy nem is elég őrültek. Mint sok más márka termékében ezidáig, itt is a classic a nyerő.

A savanyú cukorkákban a gyümölcsök ízét nehezebben lehet felfedezni, nekem a Haribo savanyú cukorkája sokkal jobban ízlik.

Nektek ízlik a szivárvány?

Energiatartalom: 404 kcal/100g
Ára: 139 Ft/38g (CBA) – A savanyú igazság mögött a cukorral bevont hazugság áll

Címkék: usa cukor skittles

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr762856466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakács Szilvi 2011.05.04. 17:33:09

Hááááát... Az az igazság, hogy nekem nem ízlik ez a szivárvány. :(
Gondolom, nem is az én korcsoportom számára találták ki ezt a cukorkát, de épp ez az, ami elszomorít. Ha ebből letolnak egy fél zacsival az óvodáskorúak, többet ártanak maguknak, mintha egy kis ciánt nyalogatnának. Az összetevői csak mesterségesen előállított aromák, színezékek, savak, emulgátorok stb.
Ha kisgyerekem lenne, semmiképp sem hagynám, hogy rászokjon erre a gyerekbolondító cukorkára.

Vajtsz 2011.05.06. 07:42:41

Egyetertek.
Valamint eleg megnezni reklamukat, egybol latszik hova valok, a szivarvanyba :P

Innet uzenem a marketing/reklam szakma jeles kepviseloien hogy ha veletlenul meglatok egy reklamot (foleg ha ilyen minosegi ramatyot mint ez) akkor elerik vele hogy azt a termeket tuti nemfogom megvenni, akkor se ha egyebkent meg tetszene is reklam nelkul ! ezt kerem szem elott tartani :)
süti beállítások módosítása