A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Ferrero Duplo

A 2010-es foci VB-re a Duplo egy egészen egyedi ötlettel állt elő, az egyes rudacskák a csomagolás alatt egy matricát is rejtenek, amelyek egy-egy híresebb focistát rejtenek. Ha azonban valaki már egy kicsit régebben ismeri a céget, akkor tudja, hogy valójában ez egyáltalán nem újdonság, sőt, visszalépés a gyökerekhez. Ugyanis már gyerekkoromban is mesefigura, focista stb… matricák voltak elrejtve benne. Régről megmaradt kis polcom lapját még mindig ezek a 25 éves matricák terítik be, bár már kicsit fakultak, sérültek, egyszóval megviseltek, de ez az én kis nosztalgia gyűjteményem.

Az elmúlt közel harminc évben a recept szerencsére mit sem változott, még mindig kellemesen édes a tejcsokoládé burok, csodálatosan roppanós az ostya, és a Nutella gyártójához méltón finom a mogyorós krém. Azt hiszem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a Ferrero meglehetősen sikeres ebben a tejcsokoládé - mogyorós szelet kombinációban, és ez egy újabb példa arra, hogyan lehet jól csinálni (miként találhatunk elég sok ellenpéldát is a boltok polcain sorakozó "kompatibilis" termékek között). 

Kókuszos Duplo

A bejegyzés apropóját viszont az adja, hogy nemrég megláttam az üzletekben, hogy van étcsokoládés Duplo is. Természetesen ki kellett próbálnom. Aztán egy sorral fentebb még újabb különkiadásra bukkantam, az étcsokoládés, kókuszos töltelékes Duplóra, aminek még izgalmasabban hangzott az ízvilága. Húúúúú, ez biztos befutó!!! Végre egy újabb kókuszos íz a sikeres Raffaello után. Igazán csábító.

Nézzük a csomagolást: az étcsokis-kókuszos Duplo is a szokásos félkör alakú „multi pack”-ban vásárolható meg, amelybe 10 szelet lett begyömöszölve. Egy darabnak a súlya csak 18,2 gramm, de ez épp elég az ebéd utáni kávé mellé desszert gyanánt. Aki pedig olyan kis mohó lenne, mint én, az kihúzhat még egy rudat a dobozból... De visszatérve a külsőségekre, az eredeti és az étcsokoládés-kókuszos csomagolásában nem túl sok változást véltem felfedezni, ha valaki óvatlan (vagy csak nincs felkészülve az újdonságra), akár be is dobhat egy újfajta dobozt a kosárba tudtán kívül (persze ezt akár ügyes marketing trükknek is gondolhatnánk, így garantáltan meg fogják kóstolni a törzsvásárlók is :-). De nincs is ezzel gond, a Duplo stílust mindenképpen követi, csak egy kis kókusz motívum vélhető fel a sarokban, amit az új ízesítés kiírása előz meg.

A csomagot kinyitva az eredeti Duplo esetében ínycsiklandozó mogyoró illat érezhető, amit még a belső csomagoláson is lehet érezni. A kókuszos esetében azonban egy erős, markáns étcsokoládét éreztem ki és a háttérben egy kis lágy kókusz aromát. Mindkettő illata nagyon kellemes egyébként.

Megkóstolva sem ér csalódás, az íze igen barátságos, ez köszönhető a 70% kakaó szárazanyagot tartalmazó csokoládénak. Az összhatás azért egészen más, a hagyományos szelet egyszerű, krémes ízvilágát ne várjuk, az étcsoki-kókusz párosítás értelemszerűen egy jóval szárazabb, markánsabb összhatást nyújt. De az kétségtelen, hogy az újdonság is van olyan finom, mint az eredeti tej-mogyorós, talán ott érzek kis hiányt, hogy a kókusz ízét elnyomja az étcsokoládé, ezért az alig észrevehető. Ha valaki csak úgy eszi és nem ízlelgeti a csemegét, talán fel se tűnik neki a plusz ötlet, szerintem egy kicsit több kókusz ízzel még remekebb kis csokoládé lenne.

Energiatartalom: 547 kcal/100g
Ára:   80 Ft/18,2g (Müller Drogéria) – A klasszikus kapható csak darabra
       645 Ft/182g (Müller Drogéria)
Természetesen a tízes kiszerelésben jobban megéri, és szerintem úgyse elég belőle egy szelet

Címkék: olaszország csokoládé kókusz ferrero

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr902246521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l2njpx 2010.09.08. 06:29:05

A Duplo gyerekkorom (80-as évek) egyik elérhetetlen csokija volt, amit csak a német tv reklámjaiból ismertünk:-)

Aranyos a blogod, csak így tovább!!!
süti beállítások módosítása