A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Zöldcitromos-írós fehércsokoládé étcsokoládéval

A Ritter Sport nyári kiadása inspirált arra, hogy a többi nagy cég (Ferrero, Milka, Lindt…) termékei között is felkutassam a „nyári hangulatú” csokoládékat. A Lindt esetében ezt a kategóriát a „Sommerlaune” fantázianévre hallgató táblás csokik képviselik, amelyek esetében jelenleg három ízvariáció közül választhatunk: sztracsatella-vanília, citrom-író és az eper-panna cotta. A citromos mellett döntöttem, elsőre ezt tűnt a legérdekesebbnek (bár azt hiszem, a többi ízzel már nem is fogok találkozni).

A termék már külsőre is meglehetősen újszerű, a 100 grammos táblán csak az arany betűs logó a megszokott. Mint látható, a mutatós világoszöld színtónusú képpel ismét sikerült a „flancos csoki” kritériumot teljesítenie a cégnek.

A fent említett kategóriába egyébként jól passzol a termék, már a csomagolás is a nyári frissességet sugározza magából. Mivel az édességek általában már a csomagolással is próbálják ráhangolni a fogyasztót az őt váró élményekre, a zöldcitromból és íróból étcsokoládéval alkotott specialitástól egy nagyon friss, gyümölcsös ízvilágra számítottam.

Itt a kánikula, jöjjön a frissítő csoki

Kibontva a csomagot, látható, hogy a tábla több, egymástól elkülönülő részból áll. Az alsó sávpt egy egyszerű sötétbarna csokoládé alkotja, amin egy fehér (vagy inkább krémszínű), igen szép textúrájú réteg fekszik, amely a Lindt termékeknél megszokott módon a gyártó  logójának lenyomatát tartalmazza minden egyes kockán. Főleg ez a szint felelős az illatokért, amint közelebb hajolunk, kapunk egy fuvallat savanykás citromot.

Az íze is ennek megfelelő, az írós részéből erősen kiérezni a lime koncentrátumot. Csak a fehér csokoládés részt kóstolva, egy enyhén fanyarkás, leginkabb citromos joghurthoz hasonló ízzel találkozunk.

A sötét csokoládé íze enyhén kesernyés, miként az az étcsokoládékra jellemző. A Lindt ezúttal is hozta a megszokott minőséget az alsó rétegnél, ez kimondottan kellemes aromájú, és meghagyva a fogyasztónak járó élvezetet, komótosan olvad a szájban. Ebben az alsó részben már nem találunk nyárias elemeket, semmi citrom aroma, vagy ilyesmi...

Egészében ízlelve a táblát, a „nem nagy durranás” gondolata járt a fejemben. Tetszett az alapgondolat, szeretem is a várt ízeket, de akárhonnan is néztem, nem sikerült megbarátkoznom vele. Külön jelentkeznek az ízek, nincs meg a szükséges kiegyensúlyozott összhang. Annyira édes az írós rész szerintem, hogy azt még az étcsokoládé se tudja kompenzálni, néhány kocka után már innom kellett egy pohár vizet, annyira ragacsos érzést keltette a számban. Leginkább olyan érzésem volt, mintha a gyártó egy nagy adag joghurttal próbálta volna hozni a nyári ízeket, de a gondolattól megijedve egy vödör cukorral próbálta volna eltüntetni az így keletkezett fanyarkás ízeket. A frissítő citromos íz helyett is inkább csak egy savanykás író utóízt kaptam.

A tapasztaltak alapján azt hiszem, hogy a Lindt ismételten inkább a külcsínnel próbálja meggyőzni a fogyasztókat. Kérdés, hogy egy szezonban elég-e nekik, ha egy ember csak egy táblával vesz a termékből. Nekem ugyanis ennyi elég volt.

Energiatartalom: 542 kcal/100g
Ára: 545 Ft/100g (Müller Drogéria) – Érdekes az ízvilág, de lehetett volna jobbat csinálni, nagyon erőltetett lett a végeredmény

Címkék: fehér csokoládé svájc citrom lindt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr372119199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása