Vendégposzt Boritól, a kő, papír satöbbi blog szerzőjétől
Pár hete rendeltem a Tchibo-tól 4 darab húsvéti kiszúrót (a Tchibo-nál kávét is lehet kapni?!). Csak átvételkor vettem észre, hogy ezek olyan nagyok, hogy minitorta-formának is tökéletesek.
Húsvét lévén természetesen répatortát készítettem. A receptet 6 különböző nosalty receptből, a húgom online supportjával dobtam össze. Ennek ellenére leírom a hozzávalókat, hátha valaki mégis az enyémet szeretné követni:

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 30 dk reszelt sárgarépa
- 2 tk sütőpor
- 1,5 deci olaj
- 3 tojás
- 1 zacskó vanillincukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- ízlés szerint karácsonyi mézeskalácshoz is illő ízek: fahéj, szerecsendió, citromlé, reszelt narancshéj...
Mindig azt mondom, hogy főzni mindenki tud, aki tud olvasni. Most én majdnem ezen a ponton csúsztam el. Összeöntöttem a cukrot és a lisztet mielőtt elolvastam volna, hogy előbb a cukrot ki kellett volna habosítani a tojások sárgájával és az olajjal és csak aztán hozzáadni a többi alkotóelemet. Hál' Istennek már annyi répatorta-iskola van, hogy könnyedén rá is találtam a mindent összekeverő típusra.
A kész massza akkor jó, ha kissé folyós:
A masszát habzsák segítségével öntöttem a formák kb két harmadáig:

Gázsütőben 30 percig sütöttem kicsit magasabb, mint közepes hőfokon:

Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
- 125 g porcukor
- ízlés szerint narancshéj, citromlé
- esetleg színezéshez ételfesték, díszítéshez tortadara
És az elkészült minitorták:

Jó étvágyat és boldog húsvétot mindenkinek!
Húsvét lévén természetesen répatortát készítettem. A receptet 6 különböző nosalty receptből, a húgom online supportjával dobtam össze. Ennek ellenére leírom a hozzávalókat, hátha valaki mégis az enyémet szeretné követni:

Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 30 dk reszelt sárgarépa
- 2 tk sütőpor
- 1,5 deci olaj
- 3 tojás
- 1 zacskó vanillincukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- ízlés szerint karácsonyi mézeskalácshoz is illő ízek: fahéj, szerecsendió, citromlé, reszelt narancshéj...
Mindig azt mondom, hogy főzni mindenki tud, aki tud olvasni. Most én majdnem ezen a ponton csúsztam el. Összeöntöttem a cukrot és a lisztet mielőtt elolvastam volna, hogy előbb a cukrot ki kellett volna habosítani a tojások sárgájával és az olajjal és csak aztán hozzáadni a többi alkotóelemet. Hál' Istennek már annyi répatorta-iskola van, hogy könnyedén rá is találtam a mindent összekeverő típusra.
A kész massza akkor jó, ha kissé folyós:

A masszát habzsák segítségével öntöttem a formák kb két harmadáig:

Gázsütőben 30 percig sütöttem kicsit magasabb, mint közepes hőfokon:

Hozzávalók a krémhez:

- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
- 125 g porcukor
- ízlés szerint narancshéj, citromlé
- esetleg színezéshez ételfesték, díszítéshez tortadara
És az elkészült minitorták:

Jó étvágyat és boldog húsvétot mindenkinek!
Chocologia vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában valamilyen édességről alkotott véleményed vagy saját magad elkészített csokoládés recepted, küldd el a chocologia.blog@gmail.com címre, és publikálom.Vendégposzt szabályzat: A poszt egy termékről (csokoládé, keksz, esetleg cukorka...) vagy egy konkrét receptről (amiben van csokoládé) szóljon, kb. 1.000-2.000 karakteres legyen, lehetőleg saját fotókkal illusztrálva (ha a kép az internetről származik, jelöljétek meg a forrást).
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában valamilyen édességről alkotott véleményed vagy saját magad elkészített csokoládés recepted, küldd el a chocologia.blog@gmail.com címre, és publikálom.Vendégposzt szabályzat: A poszt egy termékről (csokoládé, keksz, esetleg cukorka...) vagy egy konkrét receptről (amiben van csokoládé) szóljon, kb. 1.000-2.000 karakteres legyen, lehetőleg saját fotókkal illusztrálva (ha a kép az internetről származik, jelöljétek meg a forrást).