A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Cachet - étcsokoládé fekete szeder és gyömbér ízesítéssel


November végét írunk, elkezdődött az ajándékkeresési időszak. Múlt héten elkezdtem felmérni a terepet, hogy hol, mit, mennyiért? Úgy tűnik, hogy az idei ünnepi szezonban, papir_3.jpgha valaki édességet szeretne ajándékozni, akkor nem lesz nagy gondban. Felfedező utamon találtam rá erre a hűvös külsejű csokoládéra is. Maga a cég eddig ismeretlen volt számomra, az ízesítések azonban magukkal ragadtak, széles választék található meg a cég repertoárjában (körte és mandula; citrom és bors...). Tény, hogy ez nem egy lehengerlően díszes ünnepi csomagolás, de szerintem férfiak számára egy üveg jó vörösbor mellé kiváló. Vagy akár egy ajándékcsomagban is jól mutat egy fekete (Davidoff, Segafredo) csomagolású kávé és egy pezsgő társaságában.

Gyömbér szederrel megkeverve, ez izgalmasan hangzik! A csokoládé nagyon erősen fűszeres, kicsit fás, enyhén édeskés illatú (elsőre eper-málna ugrott be, aztán helyesbítettem erdei gyümölcsre; az mindenesetre bizonyos, hogy illatban a szeder dominál, a gyömbért nem különösebben érezni). A kakaótartalma 57%-os, ehhez képest a színe nagyon sötét. Az íze nagyon különleges, számomra az illat nem tükrözi az ízét, egyáltalán nem édes, ami pozitívum. Első falatnál nagyon erős gyömbéres aromát lehet érezni a csokiban, pontosabban csak a gyömbért, mivel minden egyéb ízt elnyom. A második falatnál már azért a szeder is előkerül. A csokoládé íze tartós, mikor már a szeder és a gyömbér is elillant, a csokoládé kellemesen kesernyés íze megmaradt a számban még percek után is. Az egyébként vitathatatlan, hogy maga a csokoládé tényleg prémium minőségű, kifogástalan.csoki_1.jpg

A tábla amúgy összességeben olyan, mintha gyógynövényes étcsokoládét kóstolgatnék, valamiért nem igazán harmonizál a két összetevő. Nem sikerül egy egységet alkotni az ízeknek, hanem külön jön elő a domináns gyömbér, majd utána szalad a szeder, és hátul kullog a kiváló csokoládé. Persze mondhatnánk azt is, hogy minden jó, ha a vége jó... de azért ez így nem az igazi, lehet, hogy egy jó minőségű vörösborral kellett volna párosítani, de ezt a lehetőséget most sajnos ki kellett hagynom. Bár mikor a csokoládét fotóztuk, férjem is kóstolt egy falatot, arcát fürkésztem és semmi fintorgást nem véltem felfedezni. Kérdően ránéztem és ő csak annyit mondott: "Végre valami valódi ötlet a sok idióta popcornos meg gumimacis tejcsoki után". Lehet, hogy csak ennyi volt a gond, ez férfiaknak való? :)

Energiatartalom: 500kcal/100g
Ára: 990 Ft/100g (Chocoland Mammut I.) – egy igazán férfias különleges ízkavalkád

Címkék: szeder belgium gyömbér cachet

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr124909976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maximum grimbus 2012.11.29. 16:45:52

huh, ez isteni finom lehet. imádom az édeset, én most vettem bonbonetti desszertet, mert úgy meg szeretném nyerni ezt a szép piros hondát :) ly.my/csoki
süti beállítások módosítása