A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Amikor beköszöntenek az első téli, hűvösebb napok, nálunk mindig előkerül a fagyasztóból a gesztenyemassza. Gesztenyepüré tejszínhabbal az alap természetesen, néha a habot nyakon öntjük egy kis maradék csokoládé öntettel, hiszen télre kell az energia :-) Persze a gesztenyés desszerteknek végeláthatatlan fajtája van, nyugodtan lehet kreatívkodni vele.

Ma valami újat akartam készíteni a hétvégi vendégeknek. A margarin elég kevés volt, így több receptet ötvöztem, általában ilyenkor valami túl sűrű, vagy ízetlen dolog lesz az eredmény, ami a kukába végzi, de most ennek nagyon nagy sikere lett.

gesztenyes.jpg

előkészítés: 20 perc 
sütés: 25-35 perc
sütési hőfok: 180 °C
sütés módja: alul-felül sütés
nehézségi fok: könnyű
edény mérete: 12 darabos sütőforma

Hozzávalók

(8-12 fő részére)

A tésztához:                                                             

  • 10 dkg margarin
  • 13 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg finom liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tej                       
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 50 g étcsokoládé


A töltelék:

  • 1 csomag gesztenye massza
  • 125 g vanília puding


Elkészítés

A margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot (a Metroban vettem saját márkás nagy kiszerelésű vaníliás cukrot, amibe lehet azt teszem, mindennek kellemesebb lesz az íze tőle, még a reggeli kávét is feldobja :-) Ha már krémesedik a margarinos cukros massza, egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Egy külön edényben a lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd folyamatos keverés közben lassan hozzáöntjük a masszához, amikor túl sűrű önthetünk még egy kicsit a tejből. A végén ízlés szerint egy kis kakaóport szórunk a tésztábam és összedolgozzuk az egészet. A csokoládét apróra vágjuk, beleszórjuk a masszába. Kinyomjuk a gesztenye masszát egy külön edénybe, majd krémesre kikeverjük vanília pudinggal, amitől egy kicsit folyékony lesz.

Szilikon formát, mini kuglóf formát vagy a kivajazott muffin sütőformát... feléig megtöltjük a tésztával, ráhalmozunk egy kanál gesztenyekrémet, majd lefedjük 1 kanál tésztával. Vigyázzunk, hogy csak 2/3-ig legyen megtöltve a forma! Előmelegített sütőben barnulásig sütjük. A sütemény szélén tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e már (közepén a gesztenye nem lesz szilárd).

Mikor kihűlt a sütemény, kivesszük a formából, és ha van rá mód, közepébe kiskanállal gesztenye lekvárt (vagy ha nem akarunk duplázni, akkor maradék pudingot, egyéb ízesítésű lekvárt, csokoládé drazsét) teszünk. Ha muffin formába sütöttük, akkor csokoládé forgáccsal, olvasztott csokoládé cseppekkel is díszíthetjük, és persze a cukormázas muffinnál is tuti sikereket érünk el.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr144859157

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.31. 14:15:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása