A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Édes élet

Gondolom nem tévedek nagyot, ha arra tippelek, hogy a legtöbb olvasó még nem ismeri ezt a márkát, pedig kategóriájában egyike a piac legjobbjainak. Ja, hogy mi ez a kategória? Hát a diabetikus édességek piaca, ami sokaknak az egyetlen lehetőséget jelenti a csokoládé éhség kielégítésére. A fiatalnak mondható belga Cavelier 1996-ban alakult családi vállalkozásként. A csokoládé legfőbb jellemzője, hogy nincs benne cukor, se glükóz, se fruktóz.
Persze nem csak a cukorbetegek az egyetlen célcsoport, mi nők már csak fogyókúrázunk, vagy folyamatosan, vagy időszakosan, de a nyár kezdetével, mikor a szekrényből előkerülnek a fürdőruhák a vonalainkra az átlagosnál is nagyobb hangsúlyt fektetünk. Sokan szeretjük az édes dolgokat, a megszokott ízektől sem szeretnénk lemondani, de sajnos a bevásárló központokban kapható diabetikus csokoládék többségének élvezeti értéke meglehetősen alacsony (azt hiszem ebben többen egyetértenek velem).
A Cavalier azonban összeválogatta diabetikus termékéhez a legjobb alapanyagokat: a legjobb minőségű kakaót és édesítőszert (maltit).
A maltit egy olyan édesítőszer, ami olyan, mint a cukor, de nem rendelkezik utóízzel, nincs hideg hatása a szájban sem pedig káros hatása a fogakra.

A gyümölcsös szeletekből az alábbi változatok kaphatóak itthon:

  • narancsos étcsokoládéval
  • eper-málna étcsokoládéval
  • banán tejcsokoládéval
  • citrom-lime étcsokoládéval

Sőt, mindez egy válogatás kiszerelésben is kapható, úgyhogy ha valaki egy próbát tenne vele, mindenképpen ez lehet a tökéletes választás. A kiszerelés egyébként mindösszesen 160g (4 x 40g).

Narancs étcsokoládéval

A narancsos ízesítésű csokoládé rúd csomagolásán jól láthatóan a jobb alsó sarokban lett feltüntetve, hogy cukor hozzáadása nélkül készült (ez persze mindegyik csomagoláson rajta van). Ezen felül egy gerezd narancs és egy sötét színű csokoládé reszelék fotója pontosítja, hogy mégis mire számíthatunk, illetve a papír tetején még egy narancs színű csík is van, hogy teljes legyen a kép. Formailag a vastagnak mondható csokoládé rúd öt kockából áll, színe nagyon sötét, bár a leírás alapján kakaószárazanyag tartalma csak 55%. Kibontva az arany színű sztaniolt, az étcsokoládé illata nagyon intenzív, felfedezhetőek benne a gyümölcsös jegyek. Ha a csokoládéréteget töltelék nélkül kóstoljuk, nagy erős, keserű ízű és az édesítőszer tényleg nem érezhető ki külön. A papíron lévő leírás szerint csak 1% narancs található a krémben, ehhez képest meglepően erős a színe, ami inkább a sárgabarackra emlékeztet, de az illata hamisítatlan narancs. A töltelék állaga lágy, krémes. A legfontosabb még hátra van, az íze, ami nagyon harsány, kicsit mesterséges, engem elsőre a narancsos Plussz pezsgőtablettára emlékeztetett, ezt mindenki döntse el maga, hogy pozitívum, vagy negatívum :-)

Eper-málna étcsokoládéval

A csomagolást tekintve itt természetesen egy piros csík a kód, illetve egy eper meg egy málna csokoládé forgáccsal. A csokoládé teljesen ugyanaz, mint az előzőnél, így csak a tölteléket érdemes boncolgatni. A krém színe erős rózsaszín, állaga habos, illata olyannyira erős, hogy csak a sztaniolt bontottam ki, a csokoládét még meg se törtem, de már éreztem az erős édeskés felhőt. A címke szerint a töltelék gyümölcs tartalma kicsit több mint az előzőnél, mivel 1% epret és 1% málnát tartalmaz. A szeletet megtörve nagyon kellemes elegyet alkot az étcsokoládé és a gyümölcs illatának egyvelege. A krém íze magában nagyon édes, de kellemes, a málna egy kicsit jobban dominál, mint az eper. Van egy pici mesterséges íze, de azért ilyenkor mindig gondoljunk bele, hogy éppen egy diabetikus csokoládét eszegetünk ...

Banán-kakaóbab tejcsokoládéval

Már a csomagoláson is felfedezhető némi változás, túllépve azon, hogy a papír színvilága sárga és itt banán van és kakaóbab, a sztaniol színe is változik, mert ha tejcsoki, akkor ezüst sztaniol dukál...  A csokoládé kakaótartalma minimum 37%, színe ehhez mérten nagyon világos, illata se olyan intenzív, mint az étcsokoládénak. A banán töltelékben a gyümölcstartalom itt sem haladja meg az 1%-ot. A krém kellemes illatú, nem erős, szerencsére az íze is csak enyhén édes. A krémben szétszórt zúzott kakaóbab szemek pedig még érdekesebbé teszik a szeletet.

Citrom-lime étcsokoládéval

Abban mindenképpen egyetértek a Cavalier családdal, hogy a citromhoz csak az étcsokoládé illik. A töltelék színe erős, kicsit zöldes, látható, hogy lime is van benne. Az illata erős, íze sajnos nem olyan savanykás mint amire számítottam, inkább olyan limonádés, de azért kellemes. Ha ez a citromos szelet nem is igazán hűsítő, de mindenképp megvan annak a feelingje, mintha jégkását innánk, és ez legalább nincs teleborítva cukorral.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 2690 Ft/160g (Chocoland Mammut I.)
nagyszülőknek nagyon jó ajándék, tuti örülnek, hogy végre van valami gyümölcstöltelékes csokoládé is számukra

Címkék: banán citrom narancs eper belgium málna lime diabetikus cavalier

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr13000814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ERa847 2011.07.05. 20:18:45

Nekem nem kell diabetikus csokit ennem, de ahogy olvasom a blogot és látom a fotókat szívesen megkóstolnám. Tudom, hogy minden diabetikus termék drágább a hagyományosnál, de ez piszok drága 160 g-ért elkérni 2690.- forintot. Marad a "mindent a szemnek, semmit a kéznek" ill. gyomornak:)

ERa847 2011.07.05. 20:21:29

Jaaa azt elfelejtettem hozzáírni, min. 1000.- forinttal túl van árazva. Ez a véleményem.
süti beállítások módosítása