A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Az elélvezős csokoládé

A Niederegger marcipán receptje 1806-ban Észak-Németországban, Lübeck városában született meg. Immár több mint 200 éve nemzedékről nemzedékre száll ez a csodás édesség. Johann Georg Niederegger mester cukrász jól bevált titkos receptjének hosszú távú sikere első sorban a mandula és a cukor arányában és a szigorú minőségi követelmények betartásában rejlik, és persze abban, hogy a recept a mai napig változatlan maradt.

A termékpaletta nagy választékot takar: kávés, gyümölcsös, fűszeres; illetve formáját tekintve is lehet válogatni: desszert, táblás, kis zsebcsoki, kenyérforma… De a leglényegesebb tudnivaló, hogy a termékek fő alkotó eleme nem más, mint a híres lübecki marcipán.

Ma az én nagy kedvenc termékemről írnék, a gyömbéres Niedereggerről. Ha esetleg valakinek nincs türelme végigolvasni a posztot, akkor már az elején megírom, hogy ha ezt a táblát csak egy szóval jellemezhetném, akkor az az lenne, hogy ELÉLVEZŐS.

Ritkán szoktam együltő helyemben megenni egy egész tábla csokoládét, inkább a kulináris élvezeteknek élve pár falattal megelégszem, és ízlelgetem. No de ez nem az a termék, az ember fia/lánya csak eszi, csak eszi. Semmihez sem fogható kellemes ízvilágból mindig kell egy kocka, hogy rájöjjek Johann bácsi titkára. Arról nem is beszélve, mikor az utolsó kockát is lenyeltem, még órákra rá is érzem a mandula erős ízét. Ehhez fogható marcipán a világon nincs, ezt bizton merem állítani :-)

Ha ezt a sort is olvasod, akkor valószínűleg egy komolyabb értékelés is érdekel. A tábla csomagolása nem kiemelkedő, de azért érezhető, hogy ez nem egy ma született termék, magán hordozza a viktoriánus jegyeket. Mint más magas színvonalú termék esetében, itt is egy fólia védi a csokit a díszcsomagolás alatt, sőt a tábla egy kartonra is rá lett helyezve, hogy esztétikáját mindenképpen megőrizze. A csomagból kihámozva a táblát, egy nagyon szép étvágygerjesztő sötét csokoládéval szemezhetünk, míg a bőséges marcipán fűszeres gyömbér illatot áraszt. A márka jelezve van minden egyes kockáján, amelyekből letörve rusztikus jellegű marcipán türemkedik ki.

Tény, hogy a Niedereggerrel elfogultabb vagyok más márkákhoz képest, és utálom magam, hogy 10 perce itt ülök a tábla felett és valami negatív kritikán gondolkodom, de nem megy. Bárcsak azt mondhatnám, hogy a csokoládé íze túl szabványszerű, vagy hogy túl fűszeres és elnyomja a marcipán élvezetét, de ha ezt írnám, hazudnék.

A gyömbér íze nem olyan intenzív, mint az illata, de elég ahhoz, hogy maradandó benyomást keltsen a szájban.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: ~1000 Ft/100g (Mozart Souvenir) -
Dőlj hátra és élvezd az ízek harmóniáját

Címkék: csokoládé marcipán gyömbér niederegger

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr332397105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása