A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Kit Kat ChunKy Hazelnut

Az új fajta Kit Kat ChunKy Hazelnut nem más, mint tejcsokoládéval bevont nagy és vastag ostya rétegek, mogyorós krém töltelékkel.  Az 50 grammos tábla csomagolása egész pozitív, a zöld színű jelzés számomra mindig a jól bevált mogyorót jelképezi, eltekintve persze a lime-zöld szériáktól :-)


Az új mogyis termék összhangban van a többi behemót változattal, a csokoládé és az ostya teszi igazán vastaggá a táblát, míg a krém szolidan hívogató. Az illat is a szokásos ChunKy, enyhén mogyoróval fűszerezve. A csomagoláson harsányan feltüntetett mogyoró ízében már egyáltalán nem tekinthető harsánynak, de azért elég erős ahhoz, hogy a csokoládé és az ostya között a szánkban érezzük egy cseppet a mogyorós krémet is. Én nem vagyok rajongója a böszme szeletnek, de ez tényleg rendben volt. Az ízek minden darabja olyan jó, mint azt reméltem, hogy legyen, sőt tán a klasszikus szeletnél is lenyűgözőbbre sikerültek. De a legfontosabb, hogy a szeletet végülis öröm volt enni teljes egészében, és a végén elégedettség töltött el a szelettel kapcsolatban.

Energiatartalom: 540 kcal/100g
Ára: 115 Ft/50g (Müller) -  Egy ízletes ujj szelet, a rajongóknak érdemes kipróbálni ezt a variációt is.

Kit Kat Caramel

A Kit Kat egy újabb ízzel bővítette a repertoárját. És nem, ez most kivételesen nem egy korlátozott példányszámú termék. A csomagolás ugyan nagyon hasonlít a ChunKy dinasztiára, és kibontva a csomagot, a csoki formája és mérete is hasonló, de csak hasonló, mivel a szelet 8 grammal kisebb, azaz 42 gramm.

A szelet illata a már-már nosztalgikus bocis tejkaramellt idézte fel bennem, ami számomra kellemes. Amint beleharaptam a rúdba, kicsit még szivárgott az aranysárga édes nedű, de a karamell íze nem hasonlít a Mars szeletben megismerthez, annál erőteljesebb. Az összhatás sajnos nem lett igazán nyerő nálam, ugyanis a termék leglényegesebb része, az íze, nem nyerte el tetszésemet. Túl erős, a többi összetevő ízét nagyon elnyomja. A másik kellemetlenség a szeletben, hogy nem lehet szabadulni tőle. Nem úgy értve, hogy az ízével függővé tesz, hanem úgy, hogy a karamell folyik és ragad. Ez persze megelőzhető azzal, hogy fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe pár percre, és akkor a kellemetlenségektől mentesülhetünk, de azért ezt igazán megoldhatták volna helyettünk.

Úgyhogy bár lehet a Kit Kat az egyik legjobban eladott csokoládé a világon, de egészen biztos vagyok benne, hogy ez a szelet nem fog hozzájárulni a nagy eladási számokhoz.

Energiatartalom: 541 kcal/100g
Ára: 99 Ft/42g (Auchan) - 
Véleményem szerint ez a leggyengébb Kitkat szelet, ebben az ízvilágban a konkurensek közt jobbakat lehet találni.

Címkék: csokoládé mogyoró kit kat karamell nestlé

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr902317494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása