A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

31.
május

Mikado

Bon Viki  |  1 komment

Japán csoki Horvátországban?

A horvát határt átlépve az első benzinkút shopjában gyorsan feltérképeztem a terepet. A bőség zavarában nem volt könnyű a választás, de abban biztos voltam, hogy hazafelé a dobozomban egy rizses Mikado biztosan pihenni fog. Legalábbis mesteri logikám ezt diktálta: mivel a polcon egyedül ebből a termékből volt sokféle kiszerelés, (25, 90, 150, 250, 300 gramm), arra mertem következtetni, hogy akkor ez biztosan egy siker sorozat. Komoly dillemát jelentett a megfelelő méret kiválasztása, azonban az élet egyszerűen megoldotta a kérdést, a kicsikben nem volt elég anyag a többszöri kóstoláshoz, a nagyok pedig egyszerűen nem fértek el kényelmesen a már így is milliméterre megtervezetten telepakolt motoros dobozokba, így az arany középutat választottam. A 150 gramm egyébként is csalóka, mivel puffasztott rizset tartalmaz, úgyhogy térfogatát tekintve ez egyáltalán nem kicsi.

A gyártóval a hazai polcokon ritkán találkozhatunk, pedig az egyébként 1921 óta műkő Zvečevo horvát cégnek köszönhetően 1964 óta uralkodik a piacon az első rizses csokoládé, a Mikado. A név nem igazán hangzik horvátosan, sokkal inkább japánosan (és ez a megfejtés is, a japán uralkodó megnevezéséről van szó), de ezen túlmenően maximum annyi köze van a táblának a távolkelethez, hogy rizs található benne. Esetleg még a precizitás, ugyanis kizárólag minőségi összetevőket használnak minden termékükhöz, az évek során ezért meg is kapták országuktól a szigorúan kezelt minőségi tanúsítványt, emellett pedig számos egyéb díjat és elismerést tudhatnak maguk mögött az egész világon. De szerintem a legnagyobb elismerést számukra az elégedett fogyasztók jelentik, hisz bárki, aki Horvátország valamely részén jár, és kíváncsi az ott előállított termékekre, az a Podravkán kívül biztosan megkóstolja a Mikadot is.

Jöhet a rizsa

A csomagolása igen jellegzetes, a polcról harsányan kitűnik a tűzpiros tábla. A felirat is egyedi, már itt sejthető, hogy valami újat, valami különlegeset tartogat a kedves fogyasztó számára. Az illusztráció, mint egy ceruzarajz, rizsszedő asszonyokat ábrázol, előttük pedig jól láthatóan munkájuk eredménye is fel van tüntetve. A táblát kezembe véve is érezni a kitüremkedő rizsszemeket, sejthető, hogy a rajz nem mese, tényleg rengeteg rizs lesz benne.

Mint azt a fotón is látni, a 30°C-ot és a hazaút 800 kilométerét meglepően jól viselte, úgyhogy első körben ezért már kap is tőlem egy kiváló olvadási tulajdonság minősítést. A papírt felnyitva, igen sajátos illat csapta meg az orrom, nem a szokványos kellemes csokoládé illat, hanem kicsit erősebb, már majdnemhogy fojtogatónak mondhatnám. A kakaó szárazanyag tartalma egyébként 33%, a rizs szemek aránya láthatóan több, mint a fele az egész tábla tartalmának.

A 150 grammos tábla 10 csíkra szelhető fel, minden csíkon a gyártó neve van feltűntetve. A csokoládét magába kóstolgatva, elsőként - a remélhetőleg mindenki által ismert - Szerencsi minőség jut eszembe róla, ami egyáltalán nem rossz, de azért aromájában nagyon távol áll a svájci vagy belga csokoládé élvezetétől. Bár tejcsokoládé, de nem igazán krémes, kimondottan kakaópor íze van. De hát nem is ez a fő irány, hanem a sok kis puffasztott rizsszem, amelyek szerencsére kárpótolnak azonnal. Igen finom, karakteres az ízük, és mókás ahogy ropognak a fogam alatt. A maradékot egybe bekapva már sokkal jobb az összhatás, de a „mikulás csoki” érzet sajnos még így is megmarad, a csokoládét jelen esetben tekintsük csak összekötő anyagnak, hogy mégse guruljanak szét a rizsszemek szanaszét ...

Energiatartalom: 530 kcal/100g
Ára: 13,80 kuna/150g (Vinjeracban lévő kisközért) -  Horvátországban járva kötelező darab
, de árából is sejthetően nem az ínyencség kategória

Címkék: horvátország tej csokoládé rizs mikado

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr732050504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jenei Gabriella 2015.08.13. 14:27:12

Magyarországi forgalmazó: Rikandi Kft. 7700 Mohács, Ponty u. 1. Tel: +3630/5602-579, vagy Facebook: Rikandi-Kereskedelmi-és-Szolgáltató-Kft-Édesség-nagy-és-kiskereskedelem
süti beállítások módosítása