A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Egy kis Svájc hazánkban

Zúgó patakok, magas hegycsúcsok, titokzatos bankok, pontos órák és tökéletesre csiszolt csokoládé. Mindenkinek ezek jutnak elsőként eszébe Svájcról, esetleg az a különbség, hogy milyen sorrendben (az én esetemben azt hiszem sejthető a helyes sorrend, de azért a megfejtők között majd kisorsolok valamit :-). A téli sportok szerelmeseként számomra még kibővül a lista sípályákkal, a hegyekkel határolt tágas legelőkkel, de azért a legelőn is látom magam előtt a vidám stresszmentes teheneket, akik néhány kövér fűszál elfogyasztása után felemelik a fejüket, és harapnak egy párat a tiszta levegőből is. A tehénből persze tej lesz, a tejből pedig csokoládé... mindig ugyanide jutunk ...

Ilyenkor mindig utazhatnékom támad, alig várom, hogy egyszer eljussak Svájcba, és az általam kedvelt márkák csokoládé üzemeit, csokizókat, kávézókat meglátogathassam, és végül, de nem utolsósorban, hogy egy kisebb kereskedelmi mennyiségű csokoládét hozzak haza. Nah, de nem álmodozok tovább. Itthon vagyunk... :-)

Villars karamell darabkákkal ízesített, 100 grammos táblás tejcsokoládéja a legtöbb itthoni élelmiszerláncban kapható MÉG!!!. (Egyelőre úgy tűnik, hogy ennek a márkának is megszűnőben van a hazai forgalmazása, és csak remélni tudom, hogy hamarosan lesz egy másik cég, aki fantáziát lát majd a termékekben és nem kell nélkülöznünk ezt a jó kis márkát túl sokáig).

Chocolat au Lait Suisse Eclats de Caramel

A cégtől megszokott módon ennek a Villars terméknek is nagyon szép a csomagolása, és egyben praktikus is, mivel a díszes papírdoboz felső oldala visszahajtható, így a megmaradt részeket jól lehet tárolni. A svájci cég itt is ügyelt a részletekre. Bár az alufólia itt már egyszerűen csak ezüst, de a csokoládé látványa azonnal kárpótol ezért az egyszerűségért. Ha csokoládé szépségversenyt rendeznénk, azt hiszem nyugodtam kimondhatnám, hogy ez az egyik legszebb tábla, amit valaha láttam. Maga a lap tíz nagy kockára törhető fel, minden kockán egy nagyon szép virág van, ami hasonlít a cég logójában találhatóra (természetesen havasigyopár). Egyedi, nem csak egy sima minta, több rétegből áll, abszolút 3D.

A 100 grammos tábla a megszokottól vékonyabb és szélesebb. Két éve találkoztam a karamelles Villarsszal először, ekkor még féltem, hogy a kávés után csalódás fog érni, és valami Tobleroneról koppintott tejcsokoládés karamell recepttel fogom szembetalálni magam. Szerencsére nem így történt, teljesen más élményt nyújt: a csoki nem émelyítő, de krémes és természetesen könnyen olvad. A karamell darabok 15%-ban találhatók meg a csokoládé között, ami elsőnek talán kevésnek tűnik, de szerintem nagyon jól eltalálták ezt az arányt. Minden falatra jut pár kis szemcse, de a csoki krémességét, ízvilágát nem nyomja el, tehát a kávéshoz hasonlóan az alkotók itt sem arra gyúrtak, hogy erős harsány ízzel tegyék feledhetetlenné a csokoládét, hanem hosszabb távú fogyasztásra alkalmas, kellemes harmónikus ízt alkottak. A karamell halkan ropog a fogaim alatt, a keménységével sincs gond, még véletlenül sem jutott eszembe a fogyasztás közben, hogy óvatosan rágjam, nehogy a fogaim éppségének rovására menjen a falankságom. Nem is tudom eldönteni, hogy a Villars vagy a Toblerone a finomabb, és ismerve a Tobler szenvedélyemet, ez igen nagy dicséretnek számít részemről.

Ára: 519 Ft/100g (CBA) – nem túl harsány, kellemes csokoládé, épp megfelelő mennyiségű és keménységű karamelldarabkákkal

Címkék: tej csokoládé svájc karamell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr112005765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása