A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Köztudott, hogy Belgiumban készítik a legfinomabb csokoládékat, pralinékat. Világszerte elérhetőek termékeik, nálunk is meglehetősen sokfélével találkozhatunk. Közülül az egyik, bár széles körben talán kevébé ismert cég a Café-Tasse.  Már a neve is sokat sejtető, franciául „kávés csésze”. Ha Brüsszelben járnék, ez biztosan az egyike lenne azoknak a helyeknek, amiket nem hagynék ki. Már a Café-Tasse boltok külseje is a tradíciókat, természetességet, eleganciát sugározzák. A belső térben sem látunk mást, mint matt fa bútorokat, tölgyfa padlót, lágy világítást, azaz egy igazi életstílust, ami magába foglalja a luxust és a művészetet. Le merném fogadni, hogy Juliette Binoche kis csokoládéboltját is ezek ihlették :-)

A brüsszeli üzletben a cég összes terméke megtalálható a földszinten található csokoládéboltban. Az emeleten egy kávézót találhatunk, ahol a romantikus hangulatot is tudjuk élvezni hosszabb ideig a capuccinónk, teánk, kávénk vagy akár a forró csokoládénk ízlelgetése közben. A hely specialitása, hogy ráadásként még egy csomag Café-Tasse mintát is kapunk ajándékba (ez aztán a marketing fogás), talán ezzel is arra próbálnak ösztönözni, hogy legközelebbi látogatásunkkor egy kisebb kereskedelmi mennyiséget hozzunk haza családunk és/vagy magunk részére.

 

Persze ezektől még nem lenne világszerte híres ez a belga csokoládé, az Ő sajátosságuk az, hogy még a mai napig a régi módszerekkel, kézzel készítik az édességeket. Önmagában ez persze már egyre kevesebb embert érdekel napjainkban, de tény, hogy a legmagasabb minőséget csak így lehet minden téren biztosítani.

A Café-Tasse sikerének titka, hogy ötvözi a belga csokoládékra jellemző elkötelezettséget  (amitől oly tökéletes csokoládét kapunk) a hagyományok megőrzésével (hogy átélhessük a régi időket egy kávét kortyolgatva).

Ha magára a csokoládéra koncentrálunk, akkor első körben szembetűnő, hogy a csomagolás meglehetősen egyszerű és természetes, azonban mégis magával ragadó, ugyanis azonnal érezhető rajta a tökéletességre való törekvés. Olyan, mint a szólásban szereplő jó bor, nem flancos, ezzel is azt sugallja, hogy nincs szükségük a külcsínre, a cifraságra, ez a csokoládé eladja önmagát. Bár érdemes megjegyezni, hogy bár a csomagolás nem tolakodó, és mai szemmel nézve kissé már ódivatúnak hat, de közelebbről megnézve valójában igazi élmény megvizsgálni, megtapintani ezt az aprócska nagyon jó minőségű papírt (valahogy pont így képzelném el a több száz évvel ezelőtt nyomtatott első csomagolást is). A matt papíron egyébként néhány stílusos vésett minta található, az ízesítések könnyen olvashatók, illetve ebben segítségünkre vannak a színek is, ugyanis minden szín más-más ízvilágot jelent.

A jelenleg elérhető ízek:

  • Fekete - 60% kakaó tartalom
  • Drapp - 77% kakaó tartalom
  • Sötét barna - 33% tej, 5% őrölt kávé
  • Világos zöld - 33% tej, belga csoki darabokkal
  • Sötét zöld – 60% kakaó tartalom, friss Earl Grey tea levelekkel
  • Kék – 60% kakaó tartalom, mentás kivonattal
  • Narancssárga – 60% kakaó tartalom, kandírozott narancs darabokkal
  • Fehér – fehér csokoládé, 5% őrölt kávé
  • Piros – 33% tej, pörkölt török mogyoróval

Formájukat tekintve is van választék, hogy mindenki kiválaszthassa a saját torkosságának és pénztárcájának megfelelőt:

  • 5 grammos kis négyzet, kávé mellé ajánlott
  • 9 grammos mini tábla, zsebcsoki vagy kostoló
  • 45 grammos vastag kis rudacska
  • 100 grammos "családi" kiszerelés

És ez még mindig nem minden, ugyanis szerepel még a palettán csokoládéval bevont babkávé, különböző gyümölcsök (narancs és citromhéj, mazsola, mandula, mogyoró, gyömbér, pisztácia) szintén csokoládéval bevonva; csokoládés ital porok; és természetesen nem maradhat ki a régi időkre emlékezető nugát sem.

Emellett gondoltak azokra az ínyencekre is, akik mindig valami újat szeretnének, ezért szezonális és limitált szériás termékekben is tartogatnak meglepetéseket a látogatók számára. Kis hazánkba ezek ritkán jutnak el, illetve az alap termékcsaládnak is csak a töredékét lehet kapni, azokat is kevés helyen, és meglehetősen borsos áron.

A nagy színkavalkád közül kétféle mini szeletet választottam, a narancssárgát és a sötétzöldet.

Narancs szín - narancs íz

Miként a csomagolás színe alapján sejteni is lehet, a narancs színű papírban narancs ízesítésű csokoládé lapul. A már fellegekbe emelt csomagolást kibontva előbújik a sötét, szép textúrájú csokoládé. Sajnos csak az, ugyanis az ígért kandírozott narancsnak nyomát se látni, csak az édeskés illatából lehet sejteni, hogy valahol talán találkozunk a híres naranccsal is. Az első harapásnál a csokoládé dominál, a narancs aromáját inkább csak utóízként lehet halványan érezni. A 60%-os csokoládé nem mondható édesnek, de ugyanakkor nem is szédületesen keserű, talán a sűrű szóval tudnám leírni. A narancs hiánya miatt csalódás, de a csokoládénak kellemes az aromája, én még ennek ellenére is élvezettel fogyasztottam.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: ~100 Ft/9g (Mozart Souvenir) -  étcsokoládéban ettem már jobbat, a narancs íze csalódás, túlárazottnak érzem

Sötét zöld szín - fekete tea íz

A másik választottam a sötét zöld példány lett, amely már jóval modernebb teás (egészen pontosan Earl Grey) ízvilággal rendelkezik. Egymás után kóstolva őket azonnal szembetűnő, hogy a felhasznált csokoládé pontosan ugyanolyan mint a narancsosnál. Persze nem is ettől várjuk az igazalmakat, hanem a plusz ízesítéstől. Nagy különbség, hogy itt már látni a tealeveleket, és úgy tűnik, hogy ezeket nem egész szálakban, hanem apróra vágva, zúzva rejtették a csokoládé közé (ez persze felveti a kérdést, hogy a teák esetén általában gyengébb minőséget várunk a gyanúsan túl apróra vágott tealevelektől, egy csokoládé esetében azonban könnyen belátható, hogy ellenkező esetben meglehetősen nehéz lenne elrágcsálnunk az egészben elhelyezett leveleket). Mind illatában, mint pedig ízében erősen dominál a tea, de épp csak annyira, hogy a csokoládé ízvarázsát ne nyomja el. Tehát egy igazán különleges, harmonikus ízvilágot nyújt, mindenkinek csak ajánlani tudom, a tea szerelmeseinek pedig egyenesen kötelező.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: ~100 Ft/9g (Mozart Souvenir) -  az ínyencek nem hagyhatják ki, a teás csoki nem mindennapi élményt nyújt

Címkék: csokoládé tea narancs belgium ét earl grey café~tasse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr771922735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása