A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Vendégposzt Boritól, a kő, papír satöbbi blog szerzőjétől

Pár hete rendeltem a Tchibo-tól 4 darab húsvéti kiszúrót (a Tchibo-nál kávét is lehet kapni?!). Csak átvételkor vettem észre, hogy ezek olyan nagyok, hogy minitorta-formának is tökéletesek.
Húsvét lévén természetesen répatortát készítettem. A receptet 6 különböző nosalty receptből, a húgom online supportjával dobtam össze. Ennek ellenére leírom a hozzávalókat, hátha valaki mégis az enyémet szeretné követni:

IMAG2957a.jpg
Hozzávalók:
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 30 dk reszelt sárgarépa
- 2 tk sütőpor
- 1,5 deci olaj
- 3 tojás
- 1 zacskó vanillincukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- ízlés szerint karácsonyi mézeskalácshoz is illő ízek: fahéj, szerecsendió, citromlé, reszelt narancshéj...

Mindig azt mondom, hogy főzni mindenki tud, aki tud olvasni. Most én majdnem ezen a ponton csúsztam el. Összeöntöttem a cukrot és a lisztet mielőtt elolvastam volna, hogy előbb a cukrot ki kellett volna habosítani a tojások sárgájával és az olajjal és csak aztán hozzáadni a többi alkotóelemet. Hál' Istennek már annyi répatorta-iskola van, hogy könnyedén rá is találtam a mindent összekeverő típusra.

A kész massza akkor jó, ha kissé folyós: IMAG2958a.jpg
A masszát habzsák segítségével öntöttem a formák kb két harmadáig:
IMAG2960a.jpg
Gázsütőben 30 percig sütöttem kicsit magasabb, mint közepes hőfokon:
IMAG2965a.jpg
Hozzávalók a krémhez: IMAG2963a.jpg
- 250 g mascarpone
- 50 g vaj
- 125 g porcukor
- ízlés szerint narancshéj, citromlé
- esetleg színezéshez ételfesték, díszítéshez tortadara

És az elkészült minitorták:

IMAG2971a.jpg
Jó étvágyat és boldog húsvétot mindenkinek!
Chocologia vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában valamilyen édességről alkotott véleményed vagy saját magad elkészített csokoládés recepted, küldd el a chocologia.blog@gmail.com címre, és publikálom.Vendégposzt szabályzat: A poszt egy termékről (csokoládé, keksz, esetleg cukorka...) vagy egy konkrét receptről (amiben van csokoládé) szóljon, kb. 1.000-2.000 karakteres legyen, lehetőleg saját fotókkal illusztrálva (ha a kép az internetről származik, jelöljétek meg a forrást).

Címkék: vendégposzt

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr386055504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2014.04.22. 07:58:21

Szia!
Hú de jó ötlet! Én eddig a répatortát mindig csak kuglóf formában sütöttem meg... A gyerekek így még biztos jobban is örülnek neki! :-)