A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

21.
október

Happy Halloween!

Bon Viki  |  1 komment

Vendégposzt Boritól és Ágitól

Jó szokásnak tartom a Halloweenezést. Bár Magyarországon nem dívik „trick-or-treatelni”, mint az amcsi filmekben, és már gyerek sem vagyok, a csokit és az édességeket nagyon szeretem.


Engem nem zavar, hogy eredetileg nem a mi ünnepünk, sőt, legszívesebben indítványoznám, hogy az egész világ minden egyes ország ünnepeit tartsa meg. Nyilván sok politikai és vallási kérdést vetne fel, azon túl, hogy - ahogy a Wikipédián nézem - nem sok munkanap maradna. De addig is, világbékén innen, itt van nekünk például ez a Halloween, ami tök jó alkalom csínyre és csokira.

Amíg a nővérem (a kopapirstb.blogspot.hu szerzője) minden alkalomra, legyen az családi esemény vagy szimpla szerda délután, új képeslappal áll elő, én az ünnepi süti- és tortamanufaktúrát üzemeltetem.

A hétvégén koprodukcióban készítettük el a lenti cupcake-eket. Lettek hozzá papírdíszek és dobozkák is, meg minden. Így ajándéknak is menőbb. Jól néznek ki, nem?
aIMAG1796.jpg

Hozzávalók

(12 fő részére)
A tésztához:

  • 300 gramm liszt
  • 150 gramm cukor
  • 3 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 cs. vaníliás cukor (persze igazi vaníliával jobb)
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 80 gramm étcsoki

A mascarponés krémhez:

  • 250 gramm mascarpone
  • 1 doboz Philadelphia sajtkrém
  • 100 gramm vaj
  • 200 gramm porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • ½ citrom héja és leve

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőt előkészítjük: beletesszük hj.jpga muffinpapírokat.

A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.

A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)

Az összetevőket egy habüstben robotgéppel felverjük. Habzsákba tesszük és kezdődhet a móka: a cupcake-ek díszítése!

Ezután adhatunk hozzá ételfestéket. Tegyük kisebb tálakba az „adagokat”, mielőtt egy-egy színt kikeverünk. Gumikesztyű, kötény használata nem árt ;-)

Fondant

A fondant pillecukorból készült. Találtunk fehér színű Haribosat.
100 gramm fehér pillecukor és 200 gramm porcukor kell hozzá, plusz némi víz.

A pillecukrot kivajazott tűzálló edényben, kb. 2 perc alatt mikróban megolvasztjuk. (1/2 percenként ránézünk, megkeverjük – szerintem ez a legjobb rész az egészben)

Ha teljesen felolvadt, hozzáadunk 2 evőkanál vizet és a cukor felét, majd elkezdjük keverni/gyúrni. Folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, és további 3-4 evőkanál vizet, amíg szép, nyújtható „tésztát” nem kapunk. Ezt is ugyanúgy tudjuk színezni, mint a krémet. Használtunk még tortaszórót és gumicukrot a díszítéshez.

Chocologia vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában valamilyen édességről alkotott véleményed vagy saját magad elkészített csokoládés recepted, küldd el a chocologia.blog@gmail.com címre, és publikálom.Vendégposzt szabályzat: A poszt egy termékről (csokoládé, keksz, esetleg cukorka...) vagy egy konkrét receptről (amiben van csokoládé) szóljon, kb. 1.000-2.000 karakteres legyen, lehetőleg saját fotókkal illusztrálva (ha a kép az internetről származik, jelöljétek meg a forrást).

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőt előkészítjük: beletesszük a muffinpapírokat.

A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.

A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)

Mascarponés krém

250 gramm mascarpone
1 doboz Philadelphia sajtkrém
100 gramm vaj
200 gramm porcukor
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom héja és leve

Az összetevőket egy habüstben robotgéppel felverjük. Habzsákba tesszük és kezdődhet a móka: a cupcake-ek díszítése!

Ezután adhatunk hozzá ételfestéket. Tegyük kisebb tálakba az „adagokat”, mielőtt egy-egy színt kikeverünk. Gumikesztyű, kötény használata nem árt;)

Fondant


A fondant pillecukorból készült. Találtunk fehér színű Haribósat.
100 gramm fehér pillecukor és 200 gramm porcukor kell hozzá, plusz némi víz.

A pillecukrot kivajazott tűzálló edényben, kb. 2 perc alatt mikróban megolvasztjuk. (1/2 percenként ránézünk, megkeverjük – szerintem ez a legjobb rész az egészben)
- See more at: http://www.kopapirstb.blogspot.hu/#sthash.fSPvCr3u.dpuf
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőt előkészítjük: beletesszük a muffinpapírokat.

A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.

A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)

Mascarponés krém - See more at: http://www.kopapirstb.blogspot.hu/#sthash.fSPvCr3u.dpuf
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőt előkészítjük: beletesszük a muffinpapírokat.

A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverjük (a liszttel, sütőporral és a szódabikarbónával kezdjük), beletördeljük vagy belereszeljük a csokit, majd hozzáadjuk a tojásokat, olvasztott vajat, tejet és az olajat.

A masszát a tepsibe öntjük (kb. 2/3-ig töltve a mélyedéseket). Kb. 20 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával csekkoljuk, hogy kész-e)

Mascarponés krém

250 gramm mascarpone
1 doboz Philadelphia sajtkrém
100 gramm vaj
200 gramm porcukor
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom héja és leve

Az összetevőket egy habüstben robotgéppel felverjük. Habzsákba tesszük és kezdődhet a móka: a cupcake-ek díszítése!

Ezután adhatunk hozzá ételfestéket. Tegyük kisebb tálakba az „adagokat”, mielőtt egy-egy színt kikeverünk. Gumikesztyű, kötény használata nem árt;)

Fondant


A fondant pillecukorból készült. Találtunk fehér színű Haribósat.
100 gramm fehér pillecukor és 200 gramm porcukor kell hozzá, plusz némi víz.

A pillecukrot kivajazott tűzálló edényben, kb. 2 perc alatt mikróban megolvasztjuk. (1/2 percenként ránézünk, megkeverjük – szerintem ez a legjobb rész az egészben)
- See more at: http://www.kopapirstb.blogspot.hu/#sthash.fSPvCr3u.dpuf

Címkék: muffin cupcake

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr105591473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2013.10.21. 21:57:02

Klassz recept, biztos finom is. Lehet ki is fogom próbálni. Mondjuk egy előkóstolás dukált volna :-D