A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Vendégposzt Szilárdtól Debrecenből

neropuro_vanille.jpgSokak szerint Itáliában készítik a legfinomabb csokoládékat. Tavaly jó sorsom úgy hozta, hogy egy kis időt ösztöndíjasként Bécsben tölthettem és ott volt szerencsém megízlelni a CioMod csokoládét. A CioMod vaníliás csokoládé egész biztosan a legkülönlegesebb és legfinomabb csokoládék közé tartozik, amit valaha ettem. Különleges, mert a hagyományos szicíliai csokoládé készítési eljárással készül. Ezt mutatja a csokoládé neve is: Cioccolato di Modica, vagyis modicai csokoládé. Hogy ez mit jelent? Nos, a legtöbb, manapság készített csokiktól eltérően ezt a csokit nem konsírozzák, vagyis a kakaóvajat nem választják el a kakaótól. Legfeljebb 40 fokra melegítik fel, ezután adnak hozzá cukrot és esetleg még fűszereket, jelen esetben vaníliát.
Ilyen eljárás során a cukor nem oldódik fel a csokiban, a cukorszemcséket lehet látni a csokin. A csoki meg olyan, mintha homokból lenne: tapintásra durva, érdes, szemcsés, látványra szürkés felületű. Olyan kívülről, mintha valami rég lejárt szavatosságú csoki lenne, de csak első pillantásra. Ha kibontjuk a csokit, egyből megérezzük az intenzív kakaóaromát. A porszerű érzés a szánkban is megmarad, a csoki nehezen olvad, de éppen ezért sokáig érezhető az erőteljes, intenzív kakaóaroma. Emellett természetesen a vanília is érezhető, de csak finoman, lágyan, jól kiegészítve a kakaóaromát.Ciomod.jpg
Hogy ez a csoki, - amiből a vaníliás változat mellett van még kávés, pisztáciás, ánizsos, mandulás, mogyorós, borsmentás és tejes is, - kapható-e egyáltalán Magyarországon, azt sajnos nem tudom. Talán Budapesten. A cég honlapja: http://www.ciomod.com/

CioMod Neropuro, cioccolato puro vaniglia, 60 g.
Csokoládétartalom 50 %, cukor, vanília

Chocologia vendégposzt!
Amennyiben ellenállhatatlan vágyad támad, hogy másokkal is megoszd poszt formájában valamilyen édességről alkotott véleményed vagy saját magad elkészített csokoládés recepted, küldd el a chocologia.blog@gmail.com címre, és publikálom.Vendégposzt szabályzat: A poszt egy termékről (csokoládé, keksz, esetleg cukorka...) vagy egy konkrét receptről (amiben van csokoládé) szóljon, kb. 1.000-2.000 karakteres legyen, lehetőleg saját fotókkal illusztrálva (ha a kép az internetről származik, jelöljétek meg a forrást).

Címkék: olaszország cioMod

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr685395749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2013.07.10. 11:12:47

Köszönjük szépen a posztot! Nagyon érdekes ez a csokoládé, még sosem hallottam róla.ilyenből is szívesen megkóstolnék egy kávésat.

ERa847 2013.07.10. 14:24:18

Erről a csokiról még én sem hallottam, szívesen megkóstolnám a leírtak alapján. Főleg az ánizsos, borsmentás érdekelne mint különlegesség:-)

aehrenthal 2013.07.10. 21:05:16

Én köszönöm a lehetőséget Vikinek és a Chocologi blognak! Tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy ha van rá lehetőségetek, kóstoljátok meg. Nem olcsó, ezt gondolom nem kell hangsúlyoznom, de szerintem mindenképpen megéri.