A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Két amerikai fiatalember, Brett Beach és Tim McCallum a Madécasse chocolate alapítói, valamint a Peace Corps (Békehadtest) önkéntesei. 6a00d8353b464e69e20128779643be970c-800wi.jpgTöbb mint 10 éve Madagaszkáron élnek, mára már a sziget az otthonuk lett. Az ő céljuk elsősorban az volt, hogy a szegénységen változtassanak, ezért létrehoztak Madagaszkáron egy vállalkozást, amellyel munkahelyeket is teremtettek az ott élőknek. Tudták, hogy a termékük keresett lesz, mivel a világon az egyik legjobb minőségű kakaóbab itt terem. Üzletileg is bevállt a gondolat, a kész csokoládéval ugyanis legalább négyszer több jövedelemhez jutottak, mint a kakaó nyersanyaggal.

A Madagaszkár csokoládé íze egyedi és finom. Többféle táblás csokoládé közül is lehet választani, a 44% kakaótartalmú tejcsokoládétól a 80%-os kakaótartalmú erősen étcsokoládéig, a fűszerezés pedig igen izgalmas tud lenni egyes tábla esetében.papir_4.jpgFérjemtől kaptam ajándékba egy kávés és egy rózsabors-citrus ízesítésű mini táblát, amolyan szeretlek ajándék gyanánt. Tisztára olyan, mintha levelet írt volna nekem, a csokoládé csomagolását úgy kellett kibontani, mint egy borítékot. A borítékban "írtakat" jól rágjuk meg...

Arabica coffee

A natúr boríték jellegű papír csomagolás szerintem nagyon illik a cég arculatához. Az ízek a színekkel összhangban vannak itt is, mint oly sok cég esetében (a kávés ízesítésű például barna betűkkel van írva).

A borítékot kinyitva kicsúsztattam az első mini táblát (25 gramm), a külseje nagyon meggyőző, a tetejébe van nyomva, hogy "madagascar", textúrája szép sima. Ahhoz képest, hogy tejcsokoládé (44% kakaótartalom), elég sötét, ha lenne olyan meghatározás, hogy sötét tej, akkor erre a kis táblácskára ez a jellemző illene. Felül ugyan teljesen sima, a tábla alján azonban lehet látni az apróra darált pörkölt kávészemeket, szerintem nagyon jól néz ki. A csokoládé illata, minden túlzás nélkül, egyszerűen mennyei. Erős, zamatos, amint megéreztem az illatot, nyeltem, mint amikor a buszon ülve kedves utastársunk elkezdi hámozni a narancsot...
Szerencsémre csak egy nyelés és már kóstoltam is...
kave.jpg...Jujjjjj! Nagyon rég ettem ilyet. Különleges, egyedi és még finom is :-). A tejcsoki nem émelyítő, kellemes, lágy, míg az arabika kávé is pont jól pörkölt, a két fő alkotóelem harmonizál, hagyják egymást érvényesülni, és épp ettől lesz annyira jó a párosítás. De a tábla csokoládé nem csak ennyiből áll, minden harapás egyszerre édes és sós. Igen sós, ez annyira nincs kiemelve a csomagoláson, de itt nem is kell olyan erős (és szerintem oda nem illő) ízre gondolni, mint az Anthon Berg féle tengeri sós csokoládé esetében. Ebben a táblában épp annyi van, hogy a csokoládé íze intenzívebb legyen, a kávé zamata erősebb, azaz minden ízt pont jól kiemel a só. De ez is csak azt mutatja, hogy egy csipet sóra tényleg szükség van minden esetben, még az édességeknél is (ezzel is bizonyítva a népmeséből már régóta ismert igazságot).

Ára: ~500 Ft/25g (Culinaris) - Ez a csoki egy szerelmi vallomás :-) Élet-e az élet só nélkül és élet-e az élet szerelem nélkül és élet-e az élet csokoládé nélkül?

Pink pepper & citrus

A csomagolást tekintve, ez is olyan, mint az előző. Szép, egyszerű, a szín ez esetben a rózsaszín, ami nem csak az íz azonosítására szolgál, hanem arra is, hogy könnyebben kitűnjön  a polcról. Kibontva a borítékot, egy picit füstös és enyhe fűszeres, savanykás gyümölcs (cseresznye) illattal találjuk magunkat szembe.
madecasse pink papper.jpg
A textúráját tekintve teljesen sima a tábla, alul sincs se borsszem, se citrushéj... Az étcsokoládé (63%) eredendően jó ízű, inkább kicsit savanykás, mintsem keserű, persze lehet, hogy csak a citrus aroma miatt érzem így. Bár ha nem tudnám, hogy rózsabors és lime ízesítés, akkor a vakteszten ribizli és fahéjra tippelnék azt hiszem…

Ennek oka az is lehet, hogy összesen egyszer kóstoltam magában rózsaborsot, így annyira nem érzem még a zsigereimben ;-). A csokoládé íze kicsit olyan édes-savanyú, és karácsonyi fűszerkeverék kombó, mindösszességében teljesen jó. A kávésat nem sikerült überelnie, de ha csak ezt kóstoltam volna, akkor ettől is tuti el lettem volna ájulva.

Ára: ~500 Ft/25g (Culinaris)  -  Édes-savanyú és nagyon addiktív.

Címkék: kávé lime rózsabors Madagaszkár madécasse chocolate

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr505391028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.