A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Csokoládé és édesség ünnep

Idén másodszor került megrendezésre Budapesten az Édes Napok Fesztivál. Tavaly szeptember 16-18-ig (péntektől szombatig) tartott az első fesztivál a Budai várban. A 2011-es rendezvényre látogatók attól érezhették - joggal - azt, hogy valami új történelmi eseménynek részesei, hogy ők elsőkként láthatták a Magyarországi csokoládé fesztivált.

A tavalyi fesztivál sikereinek köszönhetően idén is megrendezésre került artur.jpgaz esemény. A helyszín változatlanul a Budai Vár, szerencsére a szabadtéri rendezvényt (eddig) egyik évben sem mosta el az eső. A mostani esemény szeptember 20-23. (csütörtöktől vasárnapig) tart, azaz aki nem tudja, mivel töltse el ezt a hétvégét, az már veheti is a cipőjét... :-)

Az idei fesztivál is tartogat újdonságokat. Az egyik, hogy be lett iktatva egy csütörtöki 0. nap, másik, hogy a megnyitón a Magyar Édességgyártók Szövetsége 20 éves fennállását ünnepelte, amit egy díjátadó követett. Továbbá (a hagyományokhoz híven :-) a tavalyi Sarah J. Evans után, idén Chloé Doutre-Roussel tisztel meg minket, aki három előadást is fog tartani különféle csokis témákban.

Az Édes napok program ajánlatából, ami leginkább felcsigázott, az a díszvendég előadása volt. A program ajánló szerint csütörtökön 14:45-15:30-ig tartott előadást a Nemzetközi csokoládékról Chloé Doutre-Roussel, aki az egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a szakértője. Csütörtökön kettő után érkeztünk a főbejárathoz, vadul szaladgáltunk, keresve az előadás helyszínét, benézegettünk sátrakba, hátha meglátom a szakértő hölgyet, több ott dolgozó embertől érdeklődtem, hogy Chloé Doutre-Roussel előadása hol lesz pontosan. Sajnos senki se tudta, se a kiállítók, se a belépős karszalagot ellenőrzők se, volt aki csúnyán nézett rám, hogy azt eszik-e vagy isszák :-)

Volt még háromnegyed óránk, hogy megnézegessük, hogy kik képviseltetik magukat idén (egy kis ízelítő képekben is).

feda.jpg
bagett.jpg sugar.jpg

majani.jpg

smile.jpg
Elsőkén a Mozart Souvenir standjába botlottunk, ahol saját fejlesztésű Rákóczi bonbon (barack, szilva, körte és cseresznye pálinkával töltve) kóstolóval várták a látogatókat. A Lindt is osztogatott klasszikus piros csokigolyókat, Smile palacsintát is kóstolhattunk, a többi cég nem készült kóstolóval a 0. napon.  Ami feltűnt, hogy a tavalyihoz képest több fagyis volt kint, tényleg jó az idő, de azért a Duna menti szélről ne feledkezzünk meg, a forralt borra szerintem nagyobb lenne az igény már ilyenkor :-) A csütörtöki napon nagyon kevés volt a látogató (remélem mindenki hétvégén szeretne menni), a  kiállítók is arról panaszkodtak, hogy minimális volt a sajtó hírverés, szerintük kevesen tudnak erről a rendezvényről (mondjuk a magam részéről ennek épp ellenkezőjét tapasztaltam, valószínűleg az átlag embernél több csokis helyet látogatok napi szinten, de lépten nyomon beleütköztem egy-egy reklámba). Mindenesetre cáfoljuk meg, jöjjenek el minél többen!

Gyorsan eltelt a várakozási idő, majdnem csak arra volt elég, hogy feltérképezzük a helyszínt.

Fél három után elkezdtek szivárogni az emberek az egyik nagy sátorhoz, ahol meghallgathattuk Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnökének megnyitó beszédét és részesei lehettünk, hogy idén első alkalommal adta át az Édesiparért díjat a Magyar Édességgyártók Szövetsége. Az elismerést Zöld Antal, a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület (MÉTE) édesipari szakosztályának tiszteletbeli elnöke kapta.

dij.jpg

A nagyon várt előadás ezek után kezdődött, de sajnos idő hiánya miatt ezt már nem tudtam meghallgatni. Mai nap 15:00-16:00-ig a legjobb magyar csokoládékról tart előadást a Chloé Doutre-Roussel. Ha esetleg valaki elmegy a mai előadásra, kérhetne nekem egy dedikált könyvet tőle ;-).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr114795373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.