A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Hogy miért jó a házavató? Mert a vendégek ajándékokat hoznak, virágot, sütit...

Vicus tortája szerintem jól néz ki, és még finom is. Azt mondta, hoyg ez nem olyan bonyolult, otthon is könnyedén elkészíthető. Hát lássuk hogy is kezdjünk neki.

vicur torta1.jpg

előkészítés: 30 perc 
sütés: 45-50 perc
sütési hőfok: 180 °C
sütés módja: alul-felül sütés
nehézségi fok: közepes
edény mérete: 28 cm átmérőjű

Hozzávalók

(6-8 fő részére)

A tésztához:         

  • 150 g étcsokoládé, minimum 60% kakaó tartalommalvicus tortaszelet.jpg
  • 150 g lágy vaj vagy margarin
  • 75 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 150 g liszt
  • 15 g kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 4 tojásfehérje
  • 25 g porcukor


A töltelékhez:

  • Savanykás lekvár (ribizli, sárgabarack)


A bevonathoz:

  • 120 g étcsokoládé
  • 120ml tejszín

Elkészítés

A  tésztához a csokoládét kis darabokra törjük, és vízfürdőben kislángon felolvasztjuk. A további felhasználásig hűlni hagyjuk.
A vajat vagy margarint kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára keverjük. A cukrokat és a csokoládét apránként hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A tojásokat és tojássárgájákat egyenként, legalább fél percig keverjük hozzá.
A lisztben elvegyítjük a kakaóport és a sütőport, átszitáljuk és adagonként, középső fokozaton a masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hogy a vágási felület látható legyen, a cukrot apránként keverjük hozzá. A tojáshabot óvatosan a masszába forgatjuk. A tortaformát (26 cm) az alján kivajazzuk és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, és megsütjük.

A tortát egy sütőrácsra kiborítjuk és hagyjuk kihűlni. Utána vízszintesen kettőbe vágjuk. Az alsó lapot a lekvár felével megkenjük, a felső lappal lefedjük. A torta oldalát és felületét a maradék lekvárral megkenjük. A bevonathoz a tejszínt vízfürdő fölött megmelegítjük, a vízfürdőről levéve az étcsokoládé darabokat kevergetve felolvasztjuk benne, és a tortát bevonjuk.

Ez lényegében egy sacher torta recept, de a marcipán, a kék virág, barna inda teszi igazán csajszissá és egyedivé.

Elindult idén is a GoldenBlog, ahol a chocologia is indult, ha tetszenek az itt olvasottak, kérlek szavazz rám!

(Csokoládé a legjobb terápia néven keress!):

Címkék: sacher torta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr474734510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.