A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Simón Coll - xcocolaters

Simón Coll 1840 óta készít csokoládékat Barcelonában. A tartományban először ő készített fehér csokoládét gyönyörű csomagolásban, ami a mai csomagolástól alig tért el. Már rengeteg belga, svájci csokoládét kóstoltam, de spanyolhoz még nem volt szerencsém. Persze Spanyolországról amúgy is előbb jut eszembe a paella, mint a csokoládé... (ami egyébként igazságtalan, mert ha jobban belegondolunk, a csokoládé eredete is a spanyolokhoz köthető).

Tejcsokoládé

Reményeim szerint Coll tud egy-két dolgot a csokoládé gyártásról...
Ez a kis különlegesség csupán 18 gramm és kakaótartalma 32%. A csomagolás magáért beszél: egyszerű, klasszikus, számomra megnyerő. A vastag matt papír borítást lefejtve egy arany színű sztaniol védi a csokoládét. Ebből kihámozva egy három kockából álló táblát találunk. A tábla megjelenése egyedi, de nem jellemzi az a kifinomult forma, amit az ínyenc csokoládéknál megszokhattunk (tetején a gyártó neve stb.). Illata nagyon édes, enyhén karamellás.

Íze csalódás volt, olyasmi, mint a Szerencsi váraké. Bár lehet, hogy Coll ezt egy bevezető csokoládénak szánta, ahol az izlelőbimbók a „kezdő” kurzuson vehetnek részt, hogy megismerkedhessenek az egyszerű ízekkel, és úgy vélte, hogy a haladó kurzushoz már fűszeresebb Valrhona, Amano, Amedei, Michel Cluizel... ízvilág illik. Ennek a kis táblának az íze olyan, mint amilyen a festékek között az alapozó, amely elősegíti az igazi kreativitás más lehetőségeit. Amivel nem is lenne nagy gond, de míg a 20 grammos Szerencsi várak kb. 70,- Forint, ez annak a háromszorosa.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 210 Ft/18g (Cremino édességüzlet) – nagyon nem prémium minőségű csokoládé

Chocolate Amatller Barcelona

1797-ben Antonio Amatller készítette az első gépi csokoládét. Művészi szenvedély jellemzi az ő termékeit. Alphonse Mucha és Raphael De Penagos  készítette a plakátokat, amik mai napig az Amatller design részét képezik. Mára már az Amatller csokoládé is Simón Coll nevéhez fűződik. Ezt a fémdobozt is ugyanakkor, és ugyanott vásároltam, amikor a mini táblákat. Nem tudtam otthagyni a fémdobozt, szerintem nagyon stílusos, vonzó és mérete is optimális, akár névjegytartónak is alkalmas. 

A tartalma sajnos ugyanolyan, mint a mini táblának .-( . Önmagában az íze egyszerűen nem volt inspiráló, ezért kávé mellé adtam a vendégeknek a juhar levelekhez hasonlító csokoládé lapkákat – ők legalább értékelték a designt. :-)

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 985 Ft/30g (Cremino édességüzlet) – megújult külcsín, a belbecs változatlan 

Címkék: spanyolország csokoládé coll simón coll

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr323187873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakács Szilvi 2011.08.30. 20:46:54

Érdekes módon én is tegnap ettem először spanyol csokoládét. Blanxart csoki volt és annyira gusztusos csomagolás, hogy elvárásaim voltak vele szemben. Levendulás étcsokoládé átlátszó dobozban megszórva levendula szirmokkal...Ugyanazt a csalódottságot éreztem, amit Te is leírtál fentebb. Na, de sebaj, legalább egyvalami tetszett: a design:)