A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

A csomagolásról már megint Willy Wonka jutott eszembe, legalábbis a hangulata mindenképpen olyan vurstlis. Gyerekkorom éled fel újra, látom, ahogy a sok kölyök nyalókával, vattacukorral, színes édességekkel (köztük én mindhárommal) szaladgál a parkban a körhinta és a céllövölde között.

cpapír copy_1.jpg

A vékony csokoládé fonat körülbelül 15 cm hosszú, és meglepően pille könnyű, csak 26 gramm. Ami igazán egyedivé teszi az édességet, az az alakja, ami egyébként jó marketing eszköz lehet, mivel általában ez az egyik leghosszabb termék az édesség polcon :-)

Ezt a csoki-létrát amúgy kétféle képen lehet enni: egyik módja, hogy a cikk-cakk mintából letörünk egy falatnyit, a másik módja, hogy leharapunk egy falatot. Joggal teszitek fel a kérdést, hogy „Nem mindegy???”.  A végeredményt tekintve teljesen mindegy, de ha törjük, akkor pereg a csokoládé szerte szét, és az elszakadásig tuti, hogy csokoládés lesz az ujjunk, akárhogy is bűvészkedünk. Ha leharapjuk, az se éppen egyszerű, mert a harapást felváltja a húzás, nyúlik a karamell és csak akkor enged, mikor már kellően vékony és hosszú. Minden esetre régen küzdöttem már ennyit egy falat csokiért ;-)

Szájba véve is marad ez a nyúlós érzés, csak rágjuk, rágjuk, már kezdtem úgy érezni magam, mint egy  kérődző zsiráf, mire végre oldódott a karamell szilárdsága. A karamell íze amúgy nagyon finom, ami természetesen nem elhanyagolható, kicsit olyan, mint a Tutti Frutti. A csokoládé íze a megszokott Cadbury – azaz ez a tény számomra inkább levon értékéből, minthogy hozzáadjon – de valami kellett rá, a karamell csámcsogása még érdekesebb egy kis csokoládéval :-)

ccsoki.jpg

Ha ezek még nem győztek meg arról, hogy megkóstold, akkor pár érv:

  • ha a gyerek kezébe adod, egészen biztos, hogy legalább 30 percig csendben lesz,
  • olcsó,
  • retro- és halloween bulira menőség.

Végeredményképpen, a csokoládé-létra jópofa, a karamell finom, hangulata kellemes, de semmiképpen sem a kedvencek közé sorolandó. Szerintem ez a termék az angoloknak éppolyan, mint nekünk a Piros mogyorós, vagy az Amorella Bonbon. Az évek során a csomagolás változott, de pozitív nosztalgikus élménnyel áraszt el minket. Legtöbben azt mondjuk, hogy finom csokoládék, azaz gyerekkorunk kedvencei, csak most már más a recept…
…vagy az idő mindent megszépít???

Ára: 200 Ft/26g (ajándék) - a világ leghosszabb csokoládéperece

Címkék: Curly Wurly

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr495419384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása