A Top 10 csokoládéim közé sorolandó a fekete teás Café-Tasse. Ennek fényébe készült ez a sütemény is. Első ránézésre ez a süti olyan, mint egy brownie, de ez annál sokkal finomabb. Már kétszer elkészítettem, és húsvétra már külön rendeltek Tőlem. Úgyhogy bátran merem ajánlani kezdő, haladó és profi háziasszonyoknak.
előkészítés: 20 perc
sütés: 50 perc
sütési hőfok: 180 °C
sütés módja: alul-felül sütés
nehézségi fok: könnyű
edény mérete: 18 * 28 cm
Hozzávalók:
(4-6 fő részére)
- 3 Earl Grey filteres tea, vagy 1 evőkanál Earl Grey szálas tea
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 120 ml napraforgóolaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 22 dkg finomliszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 120 ml sima joghurt
Elkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vagy esetleg kivajazzuk.
2.5 dl forró vízbe 3 percig áztatjuk a teát, amíg kihűl az elkészített fekete tea, addig a tojást, cukrot és olajat habverővel összekeverjük, majd a felolvasztott csokoládét hozzáöntjük. Ha már szép egyenletes, akkor a lisztes, sütőporos, szódabikarbónás elegyet apránként hozzászitáljuk. Utána a joghurtot, majd a teát is beleöntjük. Ekkor egy (az átlagnál) folyékonyabb tésztát kapunk. A kibélelt (vagy vajazott) tepsibe öntjük a tésztát. A tetejét megszórhatjuk egy kevés szálas teával, de ez inkább csak a szépség miatt érdekes, ízben nem sokat ad hozzá. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük 180 °C -on. Ha megsült, egy kis ideig hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük. Akár tízóraira is kiváló sütemény egy csésze feketéhez :-).