A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszország (8) olaszorszag (3) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Mogyoróvajas KitKat

Egyik nap kíváncsiságból vettem egy KitKat Chunky Peanut Buttert. Mielőtt egy betűt is írnék róla, a másnap mindennél többet mond: visszamentem és vettem még három darabot. Ennek csak egy része jutott el eredeti céljáig (férj, anya stb.), pár nap múlva újra kellett indulnom a beszerző hadjáratomra... El se tudom mondani, mennyire izgatottan mentem vissza a limitált szériás KitKatért, szerencsémre még volt, így gyorsan vettem még 5 darabot. A jobb oldali fotó ugyan csak egy reklám, de a lenti képen látható gyűjtemény az mind a harmadik beszerző út eredményét mutatja :-)

Nyilvánvaló volt, hogy erről a szerzeményről írnom kell, még amíg elérhető mindenki számára, és a szokásos utánaolvasgatás közben megtudtam néhány érdekességet.
Sajnos csak így, utólag értesültem róla, hogy 2012. januárjában a KitKat elindította eddigi  leginnovatívabb reklámkampányát, amelynek keretein belül néhány hónapig elérhetőek lesznek limitált szériás KitKat Chunky termékek (egészen pontosan White Chocolate, Double Chocolate, Peanut Butter és az Orange néven), és a vásárlók egy szavazással dönthetik el, hogy a négy íz közül melyik kerüljön fel a végleges termékpalettára.

Egy szavazat ide

A másik négy versenyzőhöz még nem volt szerencsém, de már most biztos vagyok benne, hogy számomra a földimogyorós a befutó. Az íze egyedi, és úgy gondolom, hogy hiánypótló a piacon, így nem lepődnék meg, ha a többségi vélemény is hasonlóan alakulna.

A  csomagolás nagyjából a szokásos, gyakorlott szem persze észreveszi, hogy ez valami más: fényes sárga és minden elárulnak a nagy és "hangos" szavak:  "KitKat LIMITED EDITION CHUNKY Peanut Butter". Sós földimogyoró, csokoládé, ostya… ezek a fő alkotóelemei a vaskos csokinak. A sós csokoládé első hallásra meglehetősen furcsa, az emlékeimben kutatva sincsenek jó tapasztalataim, például a tengerisós Anthon Berg anno nem igazán jött be, pedig akkor úgy voltam vele, hogy ha valaki, akkor ők még ezt is össze tudják hozni (és bár a poszt után kaptam tőlük sajnálkozó üzenetet, de bocsi, tényleg nem ízlett :-). Persze ha jobban belegondolunk, azért lehet találni pozitív példákat is, és nem is kell túl messzire menni, hiszen például a szintén sós Snickers már több évtizede éhségűzőként szolgál gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Ez a KitKat is hasonló termék, csak nincs benne karamell, aminek köszönhetően nem olyan tömény, és sokkal jobban érvényesül a mogyoróvajas íz.


Amint kinyitottam a csomagot, ismerős volt a csábító pörkölt mogyoró illata és a vaskos küllem sem volt már újdonság (pláne amikor már a negyediket bontottam ki :-). A tejcsoki sem fog túl sok meglepetést okozni, pont ugyanolyan minőségű, mint amit már a többi jól ismert KitKat terméknél megszokhattuk. A ropogós ostya ellenére a ujjnyi vastagságú szelet krémes, isteni, ahogy elsüllyedt a fogam a mogyoróvaj és csokoládé ötvözetébe.

Maga a mogyoróvaj egyébként meglepően letisztult formában élvezhető, nincs körülötte sok csicsa, amik elnyomhatnák. Ha valaki úgy általában szereti a mogyoróvajat (akár kekszre kenve, vagy a klasszikus PB&J vonalon) az imádni fogja. Akit pedig úgy önmagában még nem győzött meg a mogyóróvaj (és bevallom közéjük tartozom én is, bár ezt kezdem átértékelni), de érez magában némi nyitottságot, az is feltétlenül próbálja ki, a ropogós ostyán és a tejcsokival nyakon öntve valami egészen fantasztikus. Az édes csokoládé csodálatosan kiegészíti a sós, vajas ízeket, a kalóriákat pedig ezen a szinten már úgyis felesleges számolgatni :-).

A szavazás győztesének járó díj ugyebár az, hogy maradhat a piacon. Magáról a versenyről sajnos csak későn értesültem, így már nem tudtam minden erőmet beleadva leadni milliónyi szavazatot, de erre szerencsére nem is volt szükség.

2012. február 24.-én zárult le a szavazás. Eredmény hirdetés:

  1. KitKat Peanut Butter (42%)
  2. KitKat White Chocolate (28%)
  3. KitKat Double Choc (17%)
  4. KitKat Orange (13%)

Remélem, hogy a limitált sorozat kifutását követően már nem kell sokáig nélkülözni, és hamarosan az itthoni boltok polcain is megtalálható lesz.

Energiatartalom: 541 kcal/100g
Ára: 200 Ft/48g (Chocoland Mammut I.) - Tökéletes egyensúly az édes és sós között, mindenképpen ki kell próbálni

Címkék: csokoládé kit kat mogyoróvaj nestlé

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr364325572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása