A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) milka (10) Milka (1) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

Aranydíjas kávés étcsokoládé

Pár hete vettem egy kávés étcsokoládét (60%-os kakaótartalommal). Ez önmagában nem lenne nagy hírértékű esemény, de most jól megfontolt vásárlás történt. Már jópár alkalommal nézegettem a boltokban a Cluizel táblákat, de a szokásos tapizásnál és forgatásnál tovább nem jutottam, mindig vonakodtam az ár miatt, ennyiért inkább kettő másikat. De most kiszúrtam egy arany díjas (és persze arany áras) táblát, ami kávé ízesítésű. Úgy gondoltam, ha most nem kóstolok Cluizelt, akkor soha. Ez a 60%-os étcsokoládé ugyanis a csokoládé akadémia 2011-es év nyertese. A kávés ízesítés is a kedvencem, úgyhogy ha ez a drága csokoládé sem fog ízleni úgy, hogy "tyűűűű" csak amolyan, "nem nagy durranás" módon, akkor be kell látnom, hogy nem értek ehhez, és a blogot megpróbálom átpozícionálni valamilyen macskás vagy fitness témára (persze ha túl finom a csoki, hosszú távon annak is sok fitness lesz a vége :-)

A fekete doboz sugározza magából az eleganciát és minőséget. És az ézékeink most nem is csalnak, ezt a bal felső sarokban lévő hologramos matrica garantálja is: Academy Chocolate GOLD Winner 2011. A tábla, ami lényegében egyszerű sima doboz, elsőre olyan, mint a megszokott 100 grammos karton táblás csokik (ugye most jönne az a szöveg, hogy ha finom a csoki, akkor "nincs szükség többre", ha pedig nem jön be, akkor "árához képest gagyi a csomagolása"). Mondjuk a méretek sajnos nem teljesen a megszokottak, mivel nem nyom többet, mint 70 gramm. Széltében és hosszában egyébként a standard paraméterekkel rendelkezik, csak vastagságában tért el a megszokottól.
 
A kartondobozból könnyen kicsusszan az arany sztaniolos tábla, azt felszakítva pedig azonnal árad a finom illat. A kezdet teljesen pozitív, a csoki illata gazdag, mély és fűszeres. A felhő mögött megcsodálhatjuk magát a terméket, szépen csillogó sötét színe van, az ebben a kategóriában már megszokott vésett mintákkal. Ha nem is a zongora jut róla eszünkbe, de azért a hozzávalókhoz képest meglepően sötét: 60% kakaó, kakaóvaj, nádcukor és a Bourbon vanília, kávébab. Éééés ennyi, vége, nincs benne más, ez itt a lényeg!

Az első falat lenyűgöző, a vékony csokiszelet a nyelvemen gyorsan olvad, a vanília aromája erős, de nem nyomja el a fenséges csokoládé ízét. A kávé íze már sokkal intenzívebb, szerintem fantasztikusan megalkották az egyensúlyt a csokoládé és a kávé között. Bár a férjem szerint, ha nekem ez kifejezetten ízlik akkor nem is a csokit imádom, hanem a kávét :-)

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: ~1400 Ft/70g (Culinaris) – Hazudnék ha azt mondanám, hogy most már minden nap ezt fogom enni, de ennek az oka nem a minőség, csak a csoki ára

Címkék: franciaország csokoládé narancs ét michel cluizel

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr533601512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.30. 16:10:00

Beleolvastam az írásaidba és elöntött a sárga irigység:) Én épp most próbálom elhagyni (na jó, minimalizálni) egyetlen "kábítószeremet", a csokoládét és íme jön valaki és "felvilágosít": csoki nélkül lehet élni, de vajon érdemes???:)

Bon Viki · http://chocologia.blog.hu/ 2012.01.30. 20:02:36

@szepszonja: Szerintem eszedbe se jusson elhagyni (maximum minimálisan minimalizáld), mert csokoládé nélkül az élet olyan, mint a strand víz nélkül.
süti beállítások módosítása