A csokoládé a legjobb terápia

Fontosnak tartom, hogy olvasóim jobban megismerjék a csokoládé értékeit, és minél többet megtudjanak az édességekről, s arról, miben különbözik egy prémium termék – az árán kívül – egy bármilyen más csokoládétól.

Facebook követők

Ha tetszik a blogom és naprakész információkat akarsz olvasni a témában, kérlek, nyomd meg a Tetszik gombot és kövess a Facebookon is!

Címkék

áfonya (1) alkohol (2) amano artistian chocolate (1) anglia (4) anthon berg (2) ausztria (7) bahlsen (1) bakos (1) balaton (1) banán (2) barack (1) belgium (13) boci (1) bodza (1) bolondos húsvéti zöld kocka (1) butlers (1) cachet (1) cadbury (2) café~tasse (1) caffarel (1) camille bloch (1) carol matthews (1) cavalier (1) chili (2) chocoMe (4) cioMod (1) citrom (7) clafoutis (1) coll (1) coppeneur (1) côte d´or (2) cremino (1) cseresznye (2) csokoládé (79) csokoládéimádók klubja (1) csokoládés narancsos pite (1) csokoládés szalámi (1) csokoládés teás süti (1) cukor (1) cupcake (1) Curly Wurly (1) dánia (3) diabetikus (1) diane (1) dió (1) domino (1) dr.quendt (1) duna pláza (1) e.wedel (1) earl grey (1) eper (3) ét (12) étcsokoládé (1) extra dark lindor (1) fahéj (1) fehér (5) feodora (2) ferrero (5) foci (1) fradi (1) franciaország (3) fürst (1) gabriel (1) galler (1) godiva (2) grand marnier (1) gran savoia (1) griesson (1) gyömbér (4) hägges (1) hazelnut lindor (1) heidel (2) heilemann (1) horvátország (2) húsvét (2) ildefonso (1) interjú (1) írország (1) joghurt (1) kaktuszfüge (1) kandírozott narancshéj (1) karácsony (3) karamell (4) kávé (7) kázmér és huba (2) keksz (3) kit kat (3) kit kat senses (1) kókusz (2) lambertz (2) lengyelország (1) lepény (1) lime (4) lindor (1) lindt (11) Madagaszkár (1) madécasse chocolate (1) magyarország (7) majani (5) málna (2) mandula (4) maracuja (2) marcipán (8) mars (1) mathez (1) mazsola (1) melkesjokolade (1) mészáros gábor (2) méz (1) mézeskalács (1) michel cluizel (2) mikado (1) mikulás (1) Milka (1) milka (10) milka & oreo (1) milka snax (1) Milka Tender (1) milk chocolate lindor (1) mindenki szereti (1) mirabell (2) mogyoró (12) mogyorókrém (1) mogyoróvaj (2) momami (1) mozart (2) muffin (1) muskotály (1) müzli (1) nápolyi (2) narancs (10) németország (17) nestlé (3) niederegger (2) norvégia (1) nugát (4) nutella (1) olaszorszag (3) olaszország (8) orange lindor (1) oreo (1) percipán (1) philadelphia (1) pisztácia (1) pite (1) plamil (1) portugália (1) praliné (1) puding (1) puszedli (1) ragusa (1) reber (2) rendezvény (2) ribizli (1) Rimóczi-art (1) ritter sport (4) rizs (3) robbanócukorkás milka (1) rondino (1) rózsabors (2) sacher torta (1) sajt (2) simón coll (1) skittles (1) (1) spanyolország (1) starbrook airlines (2) sütemény (3) svájc (19) svédország (1) swiss dream (1) szaloncukor (1) szamos (1) szanto tibor (2) szeder (1) szilva (2) szőlő (2) tea (1) tej (15) téli fagyi (2) toblerone (2) tojáslikőr (1) toms (1) torta (1) tronky (1) trüffel (3) tuc (1) usa (4) vegán (1) vendégposzt (1) verpoorten (1) villars (2) white chocolate lindor (1) willies cacao (1) yogurette (1) zaabär (2) zotter (1)

17.
augusztus

Lindt Cherry

Bon Viki  |  komment

Tejcsokoládé cseresznyével töltve

Egyik barátnőm felvetett egy építő jellegű kérdést: „A legjobb Lindt termékről miért nem írtál?”. Csak néztem, mint az a bizonyos boci arra a bizonyos kapura. Miről maradhattam vajon le? De szerencsére gyorsan megkaptam a választ: a cseresznyés lével töltött Lindt tejcsokoládé lenne az a bizonyos legjobb... és a legszebb, hogy ez nem is új termék. Egy mondatba sűrítve a lényeget, egyébként tényleg finom, furcsa módon itthon nem ismerik túl sokan (kinek nem inge ne vegye magára:-) És ami az igazi szégyen, hogy ez a táblás csokoládé eddig kimaradt az én életemből is.

A tábla csomagolása egyszerű, arany betűs, klasszikus Lindt (semmi limitált széria design), de a csokoládé formája igazán egyedinek mondható.  Úgy néz ki, mint egy vékony lemezen sok kis "kapszula". Ebből adódóan ez egy nagyon vastagra sikeredett táblás csokoládé, de ez igencsak csalóka, a valóságban ez is csak 100 gramm. A tejcsokoládé táblában a cseresznye töltelék 33%-ot foglal el, és nem véletlenül azt írták rá, hogy "cseresznye lé", tényleg nagyon folyékony. Ahogy a fotón is látszik, duci darabkákra van felosztva a tábla, és nagyon kell vigyázni, hogy a buckákat ne törjük el, illetve ha már véletlenül betörtük, legyen alatta valami, amire folyhat a töltelék. Szerencsére a csomagolás alapos, így közvetlenül a csokoládé alatt van egy kartonpapír, ami egész jó erre a célra és persze a szállítást is megkönnyíti.

A csokoládé íze a megszokott svájci minőség (min. 30% kakaó szárazanyagtartalom). Az orrunkat is kényezteti, még meg se törtem a táblát, de máris jelentkezett az enyhe kellemes cseresznye illat. Miután az egyik kapszulát eltörtem, a mély bordó folyadék középen kifolyt (még egy kis gyönyör a szemnek), és az illata mostmár sokkal erősebb lett.

Nem vagyok oda a gyümölcs töltelékes csokoládékért, mert tapasztalataim szerint általában jóval édesebbek, mint a friss gyümölcs, illetve sokszor „mű” ízük van, azaz a töltelékben nincs gyümölcs, csak valamilyen gyümölcs ízesítés, és ez nagyon nem mindegy. Ilyen bevezetés után persze már várható volt, hogy barátnőmmel egyet fogok érteni, és valóban: kostóláskor újabb pozitív élmény ért, egyáltalán nem mű az ize, és az alkohol se nyomja el a gyümölcs zamatát.

Energiatartalom: ? kcal/100g
Ára: 890 Ft/100g (Chocoland Mammut I.) – Kár, hogy csak most találtam rá erre a táblára.

Elindult időközben a goldenblog2011 szavazás is, minden támogató szavazatot köszönettel fogadunk:

Címkék: cseresznye csokoládé svájc lindt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chocologia.blog.hu/api/trackback/id/tr213157768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Märton Hellstörm · http://thekillingscreens.com 2011.08.18. 09:27:10

nekem mondjuk már volt szerencsém hozzá, hehe, de amúgy tényleg nem jutna eszembe levenni a polcról... talán a csomagolásával lenne a baj? vagy a töltött csokiktól tartanánk automatikusan? (egy csípős-gyümölcsös töltésű Lindtet persze bármikor bevállalok...) most így mindenesetre megjött hozzá újra a kedvem!!!
süti beállítások módosítása